Mäklarringen deltog i år för första gången i undersökningen ”Sveriges bästa arbetsgivare” och kom på en sjunde plats.
Mats registrerades som mäklare så sent som 2006. Ett och ett halvt år senare blev han vd.
– På Mäklarringen finns det möjligheter, konstaterar han och fortsätter:
– Till exempel är alla kontorschefer delägare i vårt koncept och redan som ny mäklare finns möjligheten att se en framtid som delägare och kontorschef. Vi erbjuder en hel del utbildning och utveckling på vägen, bland annat inom juridik, kundbemötande, ledarskap och affärsmannaskap.
Det är framför allt till högskolorna som Mäklarringen riktar sina rekryteringsinsatser.
– Det handlar om att få in de bästa till Mäklarringen. Vi tar inte in lika många studenter från skolorna som en del av våra konkurrenter. De vi tar in på praktik vill vi ta oss tid till och slussa in i yrket på ett bra sätt eftersom vår ambition är att anställa, säger Theodora Flygt som arbetar med rekrytering på Mäklarringen.
Att få jobb som mäklare är inte så svårt. Att bli kvar inom yrket är däremot svårare, bland annat eftersom lönen till stor del utgörs av provision. Andreas Yacoub jobbar som mäklare på Mäklarringens butik i Vällingby och kom in via praktik under utbildningen.
– Som ny fick jag väldigt mycket hjälp av min chef. Jag fick följa med henne på visningar och vi delade på arvodet i början. Hon hjälpte till att slussa in mig, säger Andreas som är uppvuxen i Vällingby och därmed har en bra kunskap om den lokala marknaden.
– Det är kul att gå till jobbet. Vi är många kontor, både små och stora, och vi hjälper varandra. Det finns en trygghet i kedjan och det finns stöd och ledning från början för att nya mäklare ska komma in i yrket, fortsätter Andreas vars mål är att bli topp fem-mäklare i sitt område.
– Att vara mäklare är mer en livsstil än ett yrke. För att bli toppmäklare gäller det att ha återkommande kunder. Vi ger det lilla extra för att våra kunder ska bli nöjda och välja oss när det är dags att göra en bostadsaffär.