Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde.
– Samarbetet bidrog till en ovärderlig erfarenhet för mig. Tiden på Volvo fungerade som en introduktion till ingenjörsyrket och jag samlade på mig massor av praktisk kunskap att komplettera den teoretiska delen i utbildningen med.
Ingenjörsutbildningen i Skövde är unik i sitt slag tack vare det täta samarbetet med Skövdes lokala industri. Eftersom efterfrågan på nyexaminerade ingenjörsstudenter är stor i kombination med att staden har många industriföretag, får studenterna möjligheter utöver det vanliga.
– Skövde är en optimal stad om en vill arbeta som ingenjör. Tack vare alla företag som finns här slipper en flytta efter utbildningen, vilket passade mig eftersom jag trivs så bra i staden och helst inte vill lämna den, säger Miranda.
Miranda berättar att innan hon bestämde sig för att studera till ingenjör hade hon i princip ingen industribakgrund alls, och hade aldrig satt sin fot i en fabrik. Hon halkade in på utbildningen av ren slump och beskriver det som att en ny värld öppnades.
– Jag har alltid haft så många olika intressen, vilket gjorde att jag fick beslutsångest gällande vilken utbildning jag skulle välja, därför kändes den här utbildningen som ett säkert kort eftersom den är så bred. Det är oerhört kul att få kombinera design med teknik. Design handlar inte bara om det estetiska utan kan göra en produkt mer användarvänlig, vilket jag tycker är häftigt.
Läs mer om Högskolan i Skövdes ingenjörsutbildningar och ansök senast 16 april.
Under utbildningen får studenterna göra kontinuerliga studiebesök ute på industrierna där de får värdefulla kontakter inför framtiden. Det ingår även mycket praktiska kurser. Bland annat görs flera mindre projekt som är utformade för att återspegla en vardag i en yrkesverksam ingenjörs liv. Omfattningen av praktiska inslag är ovanlig för den här typen av utbildning, något som verkligen uppskattas av studenterna, menar Miranda.
Förutom konsultjobbet på Volvo berättar hon att den starkaste upplevelsen från utbildningen var en kurs i metod och verktyg för Lean Production, som studenterna har andra året.
– Det är något av det bästa jag har gjort. Vi var instängda i ett labb i två veckor och byggde upp en hel produktionskedja, arbetade fram olika förbättringsförslag och diskuterade lösningar tillsammans med en guide som var med under hela tiden. Att få uppleva det här arbetssättet på riktigt och applicera det man lärt sig var en riktigt wow-upplevelse. Jag var faktiskt skeptisk till projektet i början men i slutet var jag mer än nöjd, avslutar Miranda.
Vill du läsa en utbildning som ger goda möjligheter till jobb i framtid? Läs mer om Högskolan i Skövde och ansök innan 16 april.
Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde.