”Ubåten förde mig till Rejlers”
31 Mar 2015 kl: 00:00

”Ubåten förde mig till Rejlers”

Som ubåtsofficer inom Försvarsmakten intresserade sig Jenny Nordström allt mer för den avancerade teknik som gör att ubåtarna fungerar. Till sist blev intresset så stort att hon bestämde sig för att läsa till civilingenjör. I dag har hon sitt drömjobb som energikonsult på Rejlers.

Vad fick dig att byta karriärbana och börja på Rejlers?
– Som ubåtsofficer lägger man mycket tid på att lära sig de tekniska systemen ombord, vilket är rimligt, öppnar du fel ventil kan du sätta dig själv och dina kollegor i livsfara. Den tekniken, och framför allt ubåtars förmåga att vara energieffektiva, fascinerade mig. Att jag valde Rejlers beror dels på att jag får jobba med att spara stora mängder energi och dels på den flexibla arbetskulturen. Jag tillåts ta egna initiativ. Det ställs krav, men jag får lösa uppgiften hur jag vill.

Vad gör en energikonsult?
– Enkelt förklarat hjälper jag våra kunder att spara energi och i förlängningen pengar. I Norrland där jag jobbar är gruvindustrin stor. Den branschen är hårt konkurrensutsatt internationellt sett, genom att hjälpa våra kunder att hitta energieffektiva lösningar som betalar sig blir det möjligt att tävla med konkurrenterna även i framtiden.

Hur är Rejlers som arbetsgivare?
– De flesta av oss konsulter jobbar inhouse vilket skapar en god sammanhållning. Vi är inne i en period av stor tillväxt vilket öppnar för många nya karriärutmaningar. Min personliga ambition är att ta mig an någon form av ledarposition i framtiden. Genom olika ledarutbildningar via jobbet är jag förhoppningsvis på god väg.

Er nygamle vd Peter Rejler slår ofta ett slag för hälsan. Hur märks friskvårdssatsningen bland er medarbetare?
– Jag och några kollegor brukar köra måndagslöpning, torsdagsinnebandy och fredagsmorgonträning på gymmet. Det är viktigt att röra på sig när man har ett stillasittande kontorsjobb. Vi har också en hälsoblogg där olika medarbetare från koncernen skriver om vad hälsa betyder för dem, det kan vara allt från att ägna sig åt ett fritidsintresse till att träna inför ett lopp. Mycket inspirerande!