”Jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här”

”Jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här”
12 december 2018

Marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning – PwC och dess drygt 250 000 medarbetare på 158 kontor har förmågan att stötta kunder både lokalt och globalt.

Det globala nätverket och Sveriges största revisions- och rådgivningsföretag PwC erbjuder stora möjligheter till utveckling. PwC Sverige har 2 800 medarbetare på 34 kontor. Katia Rigbrandt har haft ett flertal roller inom PwC Management Consulting sedan hon började 2010.

– Nu jobbar jag i ett av våra branschteam, Consumer Markets, med fokus på några av PwC:s globala kunder inom konsumentmarknaden. Vi stöttar kunden i att förstå hur förändringar på marknaden påverkar deras verksamhet utifrån olika aspekter som exempelvis nya kundkrav, ny teknologi och ökad innovationsförmåga. Vad innebär detta och vilka nya förmågor ska de bygga? PwC:s styrka är att vi kan sätta samman team med spetskompetens utifrån den unika frågeställningen kunden står inför. Vi följer kunden hela vägen och ser till att strategin realiseras, säger hon.

Viktor Rosén började hösten 2018 och deltar i ett treårigt traineeprogram som bland annat innebär att han kommer att få en unik inblick i olika verksamheter på PwC. Viktor arbetar just nu med företagsintegrationer och avyttringar.

”Vi följer kunden hela vägen.”

– Det kan vara ett industriföretag som vill sälja av en av sina affärsenheter, då kan vi stötta kunden på köp- eller säljsidan med avyttringen och att göra de delarna självständiga. Det är en fantastisk miljö på PwC, folk är ambitiösa och vill lära upp varandra, säger han.

Berätta om din start på PwC!

– Man börjar i grupper och alla är väldigt öppna och sugna på att lära känna varandra. Jag började med en veckas utbildning i Spanien och träffade 370 medarbetare från hela världen. Både chefer och medarbetare är stöttande och hjälpsamma på PwC och jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här, säger Viktor.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– PwC har ett medarbetarlöfte – ”opportunity of a lifetime” – som innebär att den tiden som du är hos oss, oavsett om det är 2 eller 20 år, ska ge dig möjligheter och kännas utvecklande. Våga visa och var tydlig med vad du har för ambitioner. Jag har lärt mig branschen och fått möjligheten att vara linjechef med personalansvar parallellt med min konsultroll vilket var viktigt för min personliga
ledarskapsutveckling, säger Katia.

Berätta om en höjdpunkt på jobbet!

– Jag uppskattar våra fredagar på jobbet när alla träffas på after work, säger Katia.

– Jag fick mitt anställningskontrakt knappt ett år innan jag började på PwC. Under tiden har jag lunchat med mina kollegor, varit med på teamevent och sommarfest så när jag väl började efter sommaren så var det enkelt, alla var välkomnande och det blev en skön ingång till arbetet, säger Viktor.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 12 december 2018

Artiklar

Se alla artiklar
Spara artikel
”Ett klimat där man vågar gå utanför sin trygghetszon”
Spara artikel
”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt  i både hjärta och hjärna”
2019-05-06

”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt i både hjärta och hjärna”

Spara artikel
Foto: Kristofer Hedlund
2019-04-15

”Det är bättre att testa och misslyckas – än att inte testa alls”

Spara artikel
Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult
2018-11-08

Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult

Spara artikel
”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”
2018-11-08

”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”

Spara artikel
Experten tipsar –  så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare
2018-11-29

Experten tipsar – så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare

Spara artikel
”Som medarbetare på Midroc får man känna sig betydelsefull”
2018-11-08

”Som medarbetare på Midroc får man känna sig betydelsefull”