”Här anställs du för din personlighet”

”Här anställs du för din personlighet”
08 november 2018

Det var den stora andelen kvinnor som lockade Linnéa Filipsson till Sogeti. Företaget driver dessutom #addher – Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen.

Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har 1 150 svenska medarbetare som brinner för att skapa värde med smarta IT-lösningar. 30 procent av Sogetis anställda är kvinnor och motsvarande siffra bland ledarna är 47 procent – och företaget fortsätter att satsa stort på att öka andelen kvinnor i alla yrkesroller. Linnéa Filipsson arbetar i Luleå på koncernens nordligaste kontor.

– Att det finns en hög andel kvinnor på kontoret lockade mig. Mixen av kvinnor och män är en fördel, det gör att man får en annan dynamik på arbetsplatsen. Du känner dig inte utanför hos oss.

Att IT-tjänsteleverantören har expertis inom många områden innebär stora utvecklingsmöjligheter för medarbetarna.

– Jag har en trygg arbetsplats och känner att jag får det stöd jag behöver. Jag tycker om utveckling och att lära mig mer på mitt arbete, och Sogeti har något som vi kallar kompetensområden. Oavsett vad du jobbar med kan du välja ditt eget kompetensområde som du vill utvecklas inom, det kan exempelvis vara inom projektledning, test eller java. Det går också att byta område efterhand om man vill det eller vara deltagare i flera kompetensområden samtidigt.

Linnéa berättar att hon har utvecklats mycket sedan hon började på Sogeti för två år sedan.

– Här anställs du för din personlighet och dina utvecklingsmöjligheter. Själv vill jag satsa på projektledning men jag är också sugen på att jobba med verksamhetsutveckling, och då kan jag ta mig åt det hållet. Vi har en utbildningsbudget, och kan du motivera varför du vill gå en kurs så får du ofta det. Jag har fått prova på att arbeta i olika projekt där jag har samarbetat med många olika personer – min utveckling går spikrakt uppåt vad jag än jobbar med här.

Sogeti står bakom #addher – Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen. Syftet är att öka andelen kvinnor i branschen och få dem att ta plats på alla roller och positioner. Sedan starten 2010, då under namnet winIT, har nätverket vuxit till över 4 600 medlemmar på 16 orter.

– Vi bjuder in kunder, studenter och konkurrenter till våra events runt om i landet. I våras körde vi ett stort både digitalt och fysiskt event för alla medlemmar i nätverket – det var riktigt häftigt. Jag är stolt över att Sogeti står bakom nätverket som är till för att ge utrymme för fler kvinnor att mötas och ta plats i IT-branschen.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 08 november 2018

Artiklar

Se alla artiklar
Spara artikel
”Det är meningsfullt att arbeta inom det offentliga”
Spara artikel
”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt  i både hjärta och hjärna”
2019-05-06

”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt i både hjärta och hjärna”

Spara artikel
”Vi har kombinerat startupens kultur med den stora spelarens styrka”
2019-03-18

”Vi har kombinerat startupens kultur med den stora spelarens styrka”

Spara artikel
Experten tipsar –  så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare
2018-11-29

Experten tipsar – så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare

Spara artikel
”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”
2018-11-08

”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”

Spara artikel
Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult
2018-11-08

Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult

Spara artikel
”Man känner sig sedd och lyssnad på som medarbetare”
2018-12-06

”Man känner sig sedd och lyssnad på som medarbetare”