”Företag som Deloitte är med och utvecklar samhället”

”Företag som Deloitte är med och utvecklar samhället”
08 november 2018

Deloitte är ett av världens största revisions- och konsultnätverk. Globala frågor och globala klienter gör att spelplanen för medarbetarna är internationell, vilket ger stora möjligheter till utveckling.

Didrik Roos är partner på Deloitte och arbetar främst med CSR- och hållbarhetsfrågor. Louise Bredvik är konsult inom cyber- och informationssäkerhet. Båda jobbar på avdelningen Enterprise Risk Services som bland annat hjälper organisationer med att identifiera riskområden och skapa en effektiv riskhantering.

Revision är huvudverksamheten, men det finns andra områden inom Deloitte?

Didrik: Vi har väldigt många kompetenser och ett brett tjänsteerbjudande inom många olika områden. Vi arbetar ofta med globala utmaningar som vi kan hantera tack vare en djup spetskompetens i organisationen. Därför är det vanligt att du jobbar med kollegor i olika länder och kan hjälpa internationella klienter över lands- och organisationsgränser.

Vad är det positiva med det breda erbjudandet och den globala organisationen?

Didrik: Vi arbetar med stora och krävande klienter som ofta kommer till oss med komplexa problem. Det är väldigt utvecklande och kul att jobba med. Vi syr ihop lösningar som  är globala och som involverar kompetens på andra kontor runt om i världen. Det ökar rörligheten internt och faktum är att det interna nätverket är lika viktigt som det externa.

Louise: Jag ser en möjlighet att man kan byta tjänster inom företaget. Det finns många möjligheter på Deloitte och det är lätt att som ny skapa ett internt nätverk, bland annat genom olika utbildningar.

Hur rekryterar ni rätt kandidater?

Didrik: Det gäller att definiera vilka kandidater som är rätt för oss, vilket kan skilja sig från andra organisationer. Hos oss gäller det att du kommer till yrket med en relevant utbildning, en bas av kompetens, men vi tittar inte slaviskt på betygen. Det som sedan är avgörande för att lyckas är den personliga inställningen och drivkraften att hjälpa klienter att lyckas. Många kandidater har vi haft kontakt med under många år och följt genom utbildningen. De har lärt känna oss och vi har lärt känna dem – vi är pålästa om varandra vilket vi tror är viktigt.

Beskriv kulturen på Deloitte?

Didrik: Den kultur som har vuxit fram de senaste åren i Sverige bygger mycket på att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Vi ska bli nummer ett i vårt segment. Det kan vara vassa armbågar på marknaden, men det är raka motsatsen på kontoret.

Louise: Alla jobbar mycket, men det är bra sammanhållning. Man kan inte fejka en kultur och ett av de bärande redskapen här är feedback. Många företag pratar om att de arbetar med feedback som ett ledord i organisationen, men här är det mer än bara fina ord.

Att arbeta med hållbarhet blir bara viktigare, hur ser det ut på Deloitte?

Didrik: Hållbarhet är en het potatis som vi arbetar med både internt och externt med våra klienter. Vi ser också att det är viktigt hos kandidater, man vill inte jobba i ett företag som bara maximerar den finansiella avkastningen. Det ska även finnas ett högre syfte, och det har vi på Deloitte formulerat till ”Making an impact that matters, for clients, people and society.”

Louise: Företag som Deloitte har en viktig roll i samhället eftersom vi hjälper andra företag och organisationer att skapa trovärdighet.

Christian Albinsson
Publicerad 08 november 2018

Artiklar

Se alla artiklar
Spara artikel
”Jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här”
Spara artikel
”Ett klimat där man vågar gå utanför sin trygghetszon”
2018-11-08

”Ett klimat där man vågar gå utanför sin trygghetszon”

Spara artikel
”Som medarbetare på Midroc får man känna sig betydelsefull”
2018-11-08

”Som medarbetare på Midroc får man känna sig betydelsefull”

Spara artikel
Essity sätter hygien och hälsa på den globala agendan
2018-11-07

Essity sätter hygien och hälsa på den globala agendan

Spara artikel
”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt  i både hjärta och hjärna”
2019-05-06

”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt i både hjärta och hjärna”

Spara artikel
”Man känner sig sedd och lyssnad på som medarbetare”
2018-12-06

”Man känner sig sedd och lyssnad på som medarbetare”

Spara artikel
”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”
2018-11-08

”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”