Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult

Engagemang och fokus på utveckling präglar LRF Konsult
08 november 2018

En förändringsbenägen 100-åring med stort engagemang för sina kunder och fokus på utveckling för medarbetarna.

Med över 75 000 kunder, 1 400 medarbetare på 130 orter och en årlig rekrytering av drygt 100 personer finns det ett behov av, och en möjlighet i, arbetet med employer branding. Den utmaningen har LRF Konsult minst sagt antagit, och genomfört en satsning som gett resultat: i Universums undersökning över Sveriges bästa arbetsgivare rankas LRF Konsult till en av de tio bästa arbetsgivarna.

– Jag är stolt över placeringen eftersom omdömet kommer från våra medarbetare. Vi ser också effekten av vårt arbete i att fler kandidater med en annan profil än vad vi brukar attrahera söker sig till oss.

Kompetens ger trygghet

LRF Konsult vill hjälpa företagare att växa och få dem att bli framgångsrika. Man erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi och skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling.

– Vi firar 100 år i år vilket är ett bevis på att vi är ett företag med medarbetare med hög kompetens som gjort skillnad för sina kunder och som dessutom har haft kraften att hela tiden följa med i utvecklingen och ligga i framkant. En nyckel är att våra anställda är med och driver utvecklingen så att vi hela tiden blir ännu bättre.

Kompetens är en färskvara och för att hålla den fräsch satsar LRF Konsult på kompetensutveckling för sina medarbetare. Samtidigt är det ett sätt att säkerställa att man står rätt rustade inför framtiden och kan ge kunderna den bästa rådgivningen. Mentorprogram, auktorisering och en stor variation av kompetenshöjande utbildningar är vägen fram.

Engagemang och utveckling

En av värderingarna som genomsyrar verksamheten är ett engagemang som både syns och känns. Detta präglar företaget och ska visa vägen i hur man förhåller sig i sitt sätt att arbeta gentemot kunder och kollegor.

Henrik betonar flera gånger att det är just medarbetarnas engagemang i och för företaget och framförallt för kunderna som utmärker LRF Konsult. Han pekar på att mycket av det beror på att de kan vara med och påverka och göra skillnad. Inte minst i utvecklingen av LRF Konsult som företag men också i den personliga utvecklingen.

– Tack vare att vi har en så pass bred verksamhet finns det också stora möjligheter att specialisera sig inom det område man brinner för.

Ulf Österlind
Publicerad 08 november 2018

Artiklar

Se alla artiklar
Spara artikel
”Jag drivs av samhällsnyttan – det jag gör är viktigt”
Spara artikel
Experten tipsar –  så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare
2018-11-29

Experten tipsar – så hittar du Sveriges bästa arbetsgivare

Spara artikel
Foto: Kristofer Hedlund
2019-04-15

”Det är bättre att testa och misslyckas – än att inte testa alls”

Spara artikel
”Ett klimat där man vågar gå utanför sin trygghetszon”
2018-11-08

”Ett klimat där man vågar gå utanför sin trygghetszon”

Spara artikel
”Här anställs du för din personlighet”
2018-11-08

”Här anställs du för din personlighet”

Spara artikel
”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt  i både hjärta och hjärna”
2019-05-06

”Vårt aktiva klimatansvar känns rätt i både hjärta och hjärna”

Spara artikel
”Jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här”
2018-12-12

”Jag har lärt mig ofantligt mycket sedan jag började här”