Föregående Nästa

Vägen Mot Paradiset: 61. Pella Thiel: Om Att Skapa Ett Motståndskraftigt Och Meningsfullt Samhälle

Vägen Mot Paradiset: 61. Pella Thiel: Om Att Skapa Ett Motståndskraftigt Och Meningsfullt Samhälle
28 april 2020
Annons

Idag är dags att prata lite om möjligheterna som Corona medför istället för att det hela tiden se det som ett problem. Och en av de bättre personerna att prata med då är Pella Thiel som utsågs till Årets Miljöhjälte 2019 av Världsnaturfonden tillsammans med Greta Thunberg och Magnus Carlson från Weeping Willows.

I dagens samtal pratar jag och Pella om hur sårbart vårt samhälle är idag, där vi är helt beroende av fossil energi för att fungera. Vi pratar om varför hållbarhet kanske inte är det optimala målet och diskuterar begreppet resiliens, som betyder motståndskraft, som kanske är bättre att jobba med. Vi pratar om meningen med livet, hur vi människor idag blir allt mer frikopplade från naturen och hur det påverkar oss. Vi går igenom varför vi behöver våga fundera mer över vår egen död och hur maten har en väldigt viktig funktion för att bygga mening och hållbara relationer.

Pella sprudlar av positiv energi vilket är väldigt härligt och hon är en oerhört klok person som jag är övertygad om att du kommer märka när du lyssnar. Jag tycker många av de frågeställningar och tankar som vi går igenom är värda att pratas mer om och jag hoppas det här kan vara en bra start på lite nya tankar i ditt eget och din familjs liv.


Av: Vägen Mot ParadisetShortcutAdmin
Publicerad 28 april 2020
Föregående Nästa