Det här är årets topptalanger – se hela Nova 111 List
Din framtid 23 Aug 2022 kl: 10:00

Det här är årets topptalanger – se hela Nova 111 List

Nova 111 List är tillbaka och har i år sammanställt TVÅ listor med 111 topptalanger vardera - en för Professionals och en för Studenter. 10 vinnare har utsetts inom elva olika kategorier på varje lista. Till skillnad från de flesta andra talanglistor är listan evidensbaserad och kandidaterna testas och bedöms utifrån beprövad urvalsmetodik. Idag tillkännagav Nova de personer som kom med på listan samt en vinnare i varje kategori, “Jury’s choice”, och en totalvinnare i form av Olga Beck-Friis, medgrundare av PocketLaw.

Vinnarna i varje kategori innehåller en blandning av framgångsrika entreprenörer och personer som gjort mer traditionell karriär. Vad de har gemensamt? De har alla enastående prestationer bakom sig och brinner för att påverka näringsliv och samhälle till det bättre. Vinnarna i respektive kategori är:

 1. Engineering & Energy: Marika Hoflund
 2. Financial Services: Martin Vercouter
 3. Management Consulting & Professional Services: Emma Elofsson
 4. FMCG, Retail and E-commerce: Dino Todorovic
 5. Healthcare & Life Science: Malkolm Makdessi-Elias
 6. Investments & Real Estate: Karl-Erik Dexner
 7. Legal Services: Erik Thilén
 8. NGOs, Social Impact & Sustainability: Malin Cronqvist
 9. Public Service, Research & Education: Emil Gelebo
 10. Software, Cloud & IT: Anton Osika
 11. Telco & Media: Martina Klingvall

I projektet har Nova använt all den kunskap som utvecklats över 25 år för att identifiera och utvärdera talanger. Här presenteras tio av Sveriges främsta unga stjärnor inom elva branschsegment eller studieinriktningar. För att platsa på listan för yrkesverksamma ska man vara 35 år eller yngre. Vem som helst har kunnat nominera en kollega, studiekamrat, chef eller bekant som de tycker förtjänar en plats på listan. Urvalsmodellen har utformats för att även hitta dolda talanger som “flugit under radarn” och kanske inte fått eller tagit speciellt stort utrymme i traditionella och sociala medier.

Personerna som ingår i listan har gallrats via en flerstegsprocess där prestationer, CV-granskning, videointervju, problemlösnings- och personlighetstest och track record sammanvägts för att skapa en opartisk uppfattning om kandidaten. Det sista steget har bestått av en granskning från en jury bestående av experter från de elva olika branscherna samt 20 erfarna HR-chefer. Hela juryn finns på Nova 111 Lists hemsida.

– Vår metodik har tillåtit oss att se bortom mediebrus, fördomar och andra villfarelser för att i stället kondensera fram det viktigaste: förmåga, talang och potential oavsett kön och bakgrund, säger Niklas Aubell, Novas Nordenchef

Tidigare i somras publicerades även “Nova 111 Student List” med Sveriges bästa studenter från 11 olika studieinriktningar. Totalvinnaren var Julia Berndtsson som studerar fysik på Princeton University och övriga Jury’s choice i respektive kategori var:

 1. Business & Economics: Pontus Westesson
 2. Computer Science: Emilia Rieschel
 3. Finance: Salam Adeeb
 4. Healthcare & Life Sciences: Arjudeb Mukherjee
 5. Humanities & Social Sciences: Frida Josefine Bidegard
 6. Industrial Engineering & Management: Alexander Lindström
 7. Law: David Bornudd
 8. Marketing & Communication: Ebba Berbres
 9. Mathematics, Physics & Chemistry: Eleonora Svanberg
 10. Mechanical Engineering, Design & Architecture: Zaid Saeed
 11. Other Engineering & Technology: Saga Stugholm

– Vi fick in en mängd kvalitativa nomineringar, genom att använda så kallat “crowd-scouting” för att engagera hela Sveriges näringsliv i att vara med att nominera framtidens stjärnor. Att intresset varit så stort är mycket roligt. Talangerna på listan har imponerat enormt på oss och håller fantastisk kvalitet. Det tyder på att det har saknats en trovärdig lista som identifierar dagens topptalanger.

Nova har sedan starten 1997 drivit ett framgångsrikt talangnätverk för unga högpresterande individer i olika länder och med olika bakgrund. Idag är man en primär rekryteringsbas för marknadsledande bolag inom management consulting, finans, tech och andra branscher.