Meny

Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling

Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling
03 december 2018

Att medarbetarna är viktiga för ett företag håller många arbetsgivare med om – men med hjälp av utbildningar och fjällstugor tar den globala energi- och teknikleverantören Valmet sin personalvård till en extra hög nivå.

Valmet är en global utvecklare och leverantör av teknik och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Rickard Andersson har arbetat på företaget sedan 1998 och är nu Vice President för Fiber Processing Business Unit i Sundsvall.

Personalen viktigaste tillgången

Rickard berättar att medarbetarna, både befintliga och blivande, alltid står i största fokus bland Valmets resurser.

– Min syn på personal kan kokas ner till att man behöver ha väldigt skickliga och engagerade medarbetare och lyckas attrahera kompetent och duktig personal. De är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång.

Prisbelönta utbildningar

För att rekrytera nya kollegor försöker Valmet vara aktiva i sociala medier, medverka på olika skolevenemang, samarbeta med högskolor och universitet och bjuda in till föreläsningar. Men de glömmer inte bort sina nuvarande medarbetare – tvärtom har de blivit belönade för sin ständiga strävan efter att alla anställda ska få utvecklas så mycket som möjligt.

“Vi gör allt vi kan för att förstärka
vi-känslan.”

– Tillsammans med IMD Business School i Schweiz har vi ett par stora utbildningar som vi faktiskt har vunnit pris för. Vi har två program i affärsmannaskap och business management som European Fund for Management Development gett oss guldmedalj för. Över 400 personer har gått programmen och det är medarbetare i olika positioner som känner att de vill ha en ytterligare boost i sin karriär. De får möta många medarbetare från andra ställen inom Valmet och kan utbyta erfarenheter på ett helt annat sätt än i klassiska möten.

Vi-känslan prioriteras högt

Valmet tillverkar allt från fiberprocesser till värmepannor och maskiner som producerar mjukpapper. Det är ett stort företag med cirka 13 000 medarbetare på över 80 olika platser i världen och det finns därför en uppsjö olika roller inom organisationen. Här möts utvecklingsingenjörer, processingenjörer, forskare som jobbar med detaljer kring maskinerna, försäljare som reser runt i världen, HR-ansvariga och anställda som arbetar med patent för att skydda uppfinningar. Rickard återkommer till att Valmets högsta prioritet är just medarbetarna. När man är ett så stort företag som Valmet är det viktigt att känna att man arbetar i lag, vilket är något som Rickard och hans ledarkollegor kommer lägga ännu större vikt vid framöver.

– Det finns flera enheter representerade här i Sundsvall där jag arbetar och det är viktigt att man har en vi-känsla, och därför försöker vi förena alla våra siter på ett bra sätt. Vi sätter samman lokala ledningsgrupper och håller gemensamma aktiviteter för varje site där man träffas och gör saker tillsammans, exempelvis familjedagar eller en julfest där alla är inbjudna. Vi har också gemensamma träningspass där vi anmäler lag till olika löpartävlingar – vi gör allt som kan göra vi-känslan starkare.

Fridah Jönsson
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”
Spara artikel
På Essity går omtanke och affärer hand i hand
2018-12-03

På Essity går omtanke och affärer hand i hand

Spara artikel
Hållbara bostäder – en självklarhet för JM
2018-12-03

Hållbara bostäder – en självklarhet för JM

Spara artikel
Bravida låter den lokala entreprenörsandan leda vägen
2019-02-06

Bravida låter den lokala entreprenörsandan leda vägen

Spara artikel
Karolinska Universitetssjukhuset  leder utvecklingen
2018-12-03

Karolinska Universitetssjukhuset leder utvecklingen

Spara artikel
Hos Skanska utgår allt arbete  från värdegrunden
2018-12-03

Hos Skanska utgår allt arbete från värdegrunden

Spara artikel
TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv
2018-12-03

TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv