Meny

Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten

Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten
01 oktober 2018

Ledarskap, utveckling och balans i arbetslivet är vad som står i fokus när Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har växlat upp. Genom innovativa satsningar på att bredda branschens karriärvägar tar de sikte på att bli branschledande.

Sedan 2016 har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling en ny vd som utmanar organisationen att agera på nya kreativa sätt. Sedan dess har huvudkontoret flyttats från Helsingborg till Stockholm för att göra en ny satsning på digitalisering, marknadsföring och employer branding.

– Den nya visionen om att bli nummer ett i branschen är vad som lockade mig till Sveriges snabbast växande mäklarbyrå, berättar Cecilia Calson – en av årets nominerade personaldirektörer.

Ny karriärtrappa

I den växande organisationen etableras nya kontor i rask takt. Det skapar stora möjligheter för mäklarna att bli egna franchisetagare eller axla rollen som kontorschef. Internt har de lanserat en karriärstrappa som tar avstamp redan när mäklarstudenterna gör sin första praktik.

– Ett nästa steg är att mäklarstudenterna får möjlighet att gå vår traineeutbildning där mäklarrollen varvas med en säljutbildning och insyn i det strategiska arbetet på huvudkontoret. Vi har även
ambassadörer bland studenter som vi har valt för att skapa ett närmare och mer långsiktigt samarbete med högskolorna, säger Cecilia. Genom innovation och nytänkande vill företaget
bredda branschens karriärvägar.

– Det gör vi bland annat genom en ny ledarakademi med fokus på ledarskap och affärsmannaskap. Eftersom Länsförsäkringar har både mäklarkontor, bank och försäkringar under samma tak finns det även många möjligheter att röra sig internt inom LF-gruppen.

Ledarskap i fokus

Att arbeta som mäklare handlar till stor del om att möta människor i olika livssituationer. Rollen bygger också på att skapa trygghet och kvalitet genom att lotsa kunden genom hela försäljningsprocessen. Eftersom alla 160 kontor drivs genom franchisetagare satsar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hårt på ledarskap. Utmaningen är att få alla ledare att arbeta på ett enhetligt sätt och förmedla samma värden till sina medarbetare.

– Vi vet att jobbet som mäklare ställer stora krav eftersom tempot i branschen är högt. För det krävs att vi har ledare som kan stötta och coacha våra mäklare, och se till att de kan prioritera, men samtidigt få ihop familj och övriga livet.

Skapar förutsättningar

Cecilias roll som HR-chef är främst konsulterande. I många andra organisationer sker det strategiska arbetet ofta uppifrån och ner, men här stöttar och coachar huvudkontoret sin organisation utifrån franchisetagarnas och mäklarnas behov.

– Från huvudkontoret vill vi ge alla medarbetare de bästa förutsättningarna för att utvecklas och nå framgång. Vår utgångspunkt är att det vi gör alltid ska underlätta för de som möter våra kunder. Med den starka tilltro och positiva anda som kännetecknar oss tror jag att vi har alla förutsättningar att bli både framgångsrika och störst på marknaden.

Sofie Lundmark
Publicerad 01 oktober 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Gediget kulturarbete är kärnan hos Sector Alarm
Spara artikel
TUI – på en förändringsresa  mot framtiden
2018-10-01

TUI – på en förändringsresa mot framtiden

Spara artikel
Sodexo inspirerar med hållbarhet och livskvalitet
2018-11-21

Sodexo inspirerar med hållbarhet och livskvalitet

Spara artikel
”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”
2018-10-01

”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”

Spara artikel
Människa och miljö i fokus  på Bengt Dahlgren
2018-11-21

Människa och miljö i fokus på Bengt Dahlgren

Spara artikel
Hjärtat i Midroc är företagskulturen
2018-10-01

Hjärtat i Midroc är företagskulturen

Spara artikel
ESAB sammansvetsar medarbetare och världen
2018-11-21

ESAB sammansvetsar medarbetare och världen