Meny

På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik

På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik
24 januari 2019

En app som gör det enklare för människor att resa kollektivt och logistikplattformar för återvinning. Det är två av många exempel på innovativa och hållbara lösningar som Knowits medarbetare tagit fram tillsammans med sina kunder.

Konsultbolaget Knowits vision, att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation, har några år på nacken – men i dag är den mer relevant än någonsin. Det menar kommunikationschefen Christina Johansson och syftar på den längtan som många har att göra skillnad på riktigt.

– Vid en första anblick kan det vi sysslar med kännas enbart väldigt tekniskt, men tittar man på det ur ett större perspektiv är vi med och gör skillnad i samhället. Vi har till exempel hjälpt en kommun att implementera robotar i den pedagogiska verksamheten i skolan och stöttat banker med jämställdhetsprojekt. För oss handlar digitalisering mer om människor än teknik.

Aktiva i sociala kanaler

”Grow. Create a difference. Together” – Knowits medarbetarlöfte är något som företaget varit konsekventa att kommunicera ut de senaste åren, både till sina medarbetare och till talanger som de vill attrahera. De har även drivit kampanjer där anställda lyfts fram för att prata om varför de känner att de gör skillnad på jobbet.

– Våra nästan 2000 medarbetare är väldigt engagerade i sociala kanaler där de gör allt från att dela insikter generellt kring digitalisering och innovation till att berätta om erfarenheter från pågående uppdrag, säger Christina och fortsätter:

– Eftersom vi är så breda i vårt utbud kan det handla om allt från nya kundgränssnitt och webbutveckling till artificiell intelligens och robotics. På vår hemsida har vi en blogg där man kan ta del av medarbetarnas berättelser.

Jämställdhet på agendan

När det kommer till satsningar inom trivsel och hälsa sker mycket lokalt i de olika teamen, men Knowit har även några initiativ som drivs i hela koncernen. Bland annat har de ett omfattande genusprojekt som, förutom att få in fler kvinnor i IT-branschen, handlar om att skapa en inkluderande företagskultur där alla trivs och har möjlighet att prestera på toppen av sin potential.

– Vi arbetar också med “Den friska arbetsplatsen” där vi bland annat har en workshop- och seminarieserie med fokus på att ge medarbetare verktyg för att långsiktig må bra och hantera stress.

Balans mellan arbete och fritid

För att kolla av hur kollegorna mår gör Knowit medarbetarundersökningar två gånger per år och Christina, som tidigare arbetade i en annan bransch, var överraskad över det mycket positiva resultatet. Framförallt kopplat till att man i väldigt hög utsträckning vill rekommendera arbetsplatsen , men också att man ansåg att man hade en mycket bra ”work-life balance”.

– Tittar man på de öppna svaren i undersökningen ser man att medarbetarna, i och med den decentraliserade strukturen, känner att man kan påverka sin situation och känner stor social trygghet.

Sara Schedin
Publicerad 24 januari 2019

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Innovativt  kulturbyggande på RISE
Spara artikel
Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling
2018-12-03

Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling

Spara artikel
Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg
2018-12-03

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg

Spara artikel
LKAB erbjuder spännande utmaningar
2018-12-05

LKAB erbjuder spännande utmaningar

Spara artikel
Trygg-Hansa  bygger ny HR-avdelning
2018-12-03

Trygg-Hansa bygger ny HR-avdelning

Spara artikel
Dahl bygger på relationer  och nätverk
2018-12-03

Dahl bygger på relationer och nätverk

Spara artikel
Titeln Årets innovatör gick till Trafikverket
2018-12-03

Titeln Årets innovatör gick till Trafikverket