Meny

På E.ON får man vara med och förnya Sverige

På E.ON får man vara med och förnya Sverige
03 december 2018

E.ON gör sin största satsning någonsin och ställer om till 100 % förnybar och återvunnen energi. Som anställd är man med och påverkar både vår framtid och vårt klimat. Samtidigt tar E.ON även ansvar för ett hållbart arbetsliv.

E.ON jobbar inte bara för en hållbar miljö, utan även för ett hållbart arbetsliv. De siktar på hållbara arbetsplatser där man kan prestera hållbart, och kunna jobba med en bibehållen work/life balance. Det menar Jeanette Nilsson, som är Talent Acquisition Manager.

– Våra anställda är de som bäst kan berätta hur det är att jobba på E.ON, och kan agera magneter för att locka de bästa talangerna att söka sig till oss. Vi tror på de personliga berättelserna, för de skapar både igenkänning och nyfikenhet. Många känner inte till vilken spännande bransch detta är – på E.ON är man med och bygger samhället!

Framtidens värld i fokus

Klimathotet talar sitt tydliga språk, och vi har inte råd att vänta. Energibranschen står inför stora förändringar, och där är E.ON en drivande aktör. Digitalisering, solceller och lokalproducerad och förnybar energi är några av lösningarna.

– Det är ett gediget och välgenomtänkt förändringsarbete vi håller på med, med tydliga strategier som landar i konkreta värderingar. Det inkluderar ett starkt fokus på samhällets och våra kunders bästa, och nyckeln för att nå detta är våra medarbetare. Vi vet att när man väljer ett jobb blir det allt viktigare att känna meningsfullhet i det man gör, och hos oss är man verkligen mitt i samhällsutvecklingen, säger Jeanette Nilsson.

”Det är så häftigt att vara med och skapa ett hållbart samhälle.”

Ledarskapet viktigt

Ledarskapet är a och o. Företaget genomsyras av en hjälpsam kultur, vilket man ofta får höra av nyanställda, menar Jeanette Nilsson: ”Här finns så mycket kompetens och alla delar generöst med sig av sin kunskap” Det gäller också cheferna, som coachar, stöttar och erbjuder relevanta utvecklingsmöjligheter.

– Vi jobbar aktivt med att både ta tillvara och bygga på den kompetens vi har i företaget. Att få använda sina kunskaper och kontinuerligt utvecklas är superviktiga faktorer för att kunna bidra till ett hållbart arbetsliv för individen. Vi jobbar mycket med feedback och snabba temperaturmätningar av personalens trivsel och mående. Det är många saker som bidrar till en hälsosam arbetsplats, och hur vi behandlar varandra är jätteviktigt – vi är ju varandras arbetsmiljö. Jag är stolt att vara en del i en kultur där vi värnar om samhället, våra kunder och varandra!

Stentuff konkurrens

Konkurrensen om framtidens medarbetare är hård, och rekryteringsarbetet kräver nya lösningar och ett annorlunda tänk, konstaterar Jeanette Nilsson.

– Vi tittar inte bara på ett CV utan också bortom det. Vilken typ av roller har den arbetssökande haft tidigare? Vad kan dessa säga om framtida potential? Vi måste våga gå utanför de formella kraven och bredda kompetensbegreppet. Detta innebär konkret att vi pratar mycket om motivation och potential, och inte bara om kompetens och erfarenhet.

Pernilla Fredholm
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Business Sweden ökar Sveriges attraktionskraft
Spara artikel
LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
2019-02-07

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens

Spara artikel
”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”
2018-12-03

”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”

Spara artikel
Botkyrka kommun ser olikheter som en styrka
2018-12-03

Botkyrka kommun ser olikheter som en styrka

Spara artikel
PRV högprioriterar employer branding
2018-12-03

PRV högprioriterar employer branding

Spara artikel
Dahl bygger på relationer  och nätverk
2018-12-03

Dahl bygger på relationer och nätverk

Spara artikel
Vattenfall lägger  stor kraft på fossilfri energi
2018-12-03

Vattenfall lägger stor kraft på fossilfri energi