Meny

Nyfikenhet är nyckeln till framgång på Stretch

Nyfikenhet är nyckeln till framgång på Stretch
08 oktober 2018

Malin Anjou kammade för andra året i rad hem en nominering till titeln Årets vd tack vare sitt stora engagemang inom Employer Branding. Malin menar att en arbetsplats där medarbetarna enkelt kan gå in och ut ur olika roller skapar rätt dynamik för utveckling.

Ambitionen på Stretch är att sätta medarbetarna i rörelse. Om det bubblar på många håll samtidigt är det ett tecken på att företaget är på rätt spår, menar Malin. Och visst rör det på sig på Stretch. På mindre än ett år har företaget gått från 170 anställda till knappt 200, samtidigt som de har startat fyra nya bolag. Nyfikenheten och viljan att gå utanför det invanda är ständigt närvarande i varje möte och projekt.

Byt miljö – ofta!

Malin berättar att rörelse ska genomsyra kontoret så mycket det bara går. Ingen av medarbetarna på Stretch har fasta platser eller skrivbord. Att våga byta miljö, helst varje dag, är något som starkt uppmuntras.

– Vi bjuder in våra kunder att sitta och jobba på vårt kontor. Nya möten mellan människor är alltid positivt och ger oss fler perspektiv och infallsvinklar. Allt detta skapar nya möjligheter, säger Malin och fortsätter:

– Om du rör dig i sammanhang som du inte har varit i tidigare, eller träffar nya människor kontinuerligt, kommer du garanterat att utvecklas. Att våga ställa nya frågor kommer att ge dig nya svar – och i förlängningen nya sätt att se möjligheter. På Stretch har varje medarbetare lika stort ansvar för rörelse. Det ska finnas en vilja att tänka nytt och utvecklas. Besluten ska tas av medarbetarna, därför ska det också vara enkelt att gå in och ut ur olika roller. Stretch strävar efter att ha små bolag i bolaget och på så sätt stärka entreprenörsandan och dynamiken.

”Nya frågor ger dig nya svar.”

– Jag har själv haft flera olika roller på Stretch. Ibland är jag konsult, ibland ledare, ibland vd. Det är affären och de nya mötena som inspirerar mig och driver mig framåt – i vilken roll det sker i är oväsentligt.

Kreativa konferenser

Ett tydligt exempel på att företaget lever som de lär är deras konferenser, där kontrasterna och den personliga touchen är nyckeln. Årets konferens kommer att inledas med ett äventyrsdygn med bergsklättring i de värmländska skogarna för att sedan avsluta med lyxigt spa och festligheter i Sunne.

– Att klättra upp och ned för stup tillsammans med sina kollegor skapar en teamkänsla och inspirerar till samarbeten, menar Malin.

– För att klara av utmaningar och att lösa problem krävs hela teamets styrkor och olika infallsvinklar. Efter en avklarad utmaning är det extra härligt att få en belöning i form av lyx och flärd. Vi tycker om kontrasterna i livet och vill ge alla medarbetare detta på våra konferenser.

Årets vd – igen

På frågan om varför hon tror att just hon nominerats till Årets vd för andra året i rad svarar Malin att det nog handlar om hennes energi som lätt smittar av sig.

– Jag får ofta höra att jag är en energifylld person som ständigt är på väg till nästa roliga möte. Det märks om någon brinner för sitt jobb och genuint trivs – jag har haft turen att få omge mig med inspirerande människor varje dag och på så sätt utvecklas som person.

Fanny Lindell
Publicerad 08 oktober 2018

Fler Number One-artiklar

Årets Student
Spara artikel
Alfred Wahlforss – Årets Digitala Talang
Spara artikel
Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten
2018-10-01

Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten

Spara artikel
Människa och miljö i fokus  på Bengt Dahlgren
2018-11-21

Människa och miljö i fokus på Bengt Dahlgren

Spara artikel
Hjärtat i Midroc är företagskulturen
2018-10-01

Hjärtat i Midroc är företagskulturen

Spara artikel
Ebtisam Mohammedsalih – Årets IT-tjej
2019-03-22

Ebtisam Mohammedsalih – Årets IT-tjej

Spara artikel
WSP är med och utvecklar framtidens samhälle
2018-10-01

WSP är med och utvecklar framtidens samhälle

Spara artikel
RISE har ett konkurrenskraftigt  Sverige i sikte
2018-10-01

RISE har ett konkurrenskraftigt Sverige i sikte