Meny

Människa och miljö i fokus på Bengt Dahlgren

Människa och miljö i fokus  på Bengt Dahlgren
21 november 2018

En aktiv personalpolitik där fikastunderna är heliga, medarbetarnas idéer tas tillvara och jämställdhet är en högt prioriterad fråga. Konsultbolaget Bengt Dahlgren har hållbarhet i fokus – för både människan och miljön.

Teknikkonsultbolaget Bengt Dahlgren specialiserar sig inom samhällsbyggnadsområdet, och här står hållbarhet i centrum – dels i projekten man arbetar med, men också internt. Flera av deras kontor är till exempel Kran-märkta, vilket innebär att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.

Att medarbetarna mår bra och känner balans mellan arbete och fritid är en annan viktig hållbarhetsaspekt, menar Stina Efraimsson, marknadsansvarig på Bengt Dahlgren.

– Vi får ofta höra att vi har en väldigt familjär stämning i bolaget, där det finns en gemenskap och trygghet utan att det för den skull blir det minsta tråkigt, säger Stina.

Kreativt och prestigelöst klimat

Konkurrensen om kompetent arbetskraft i den här branschen är mördande. Men på Bengt Dahlgren stannar man gärna länge som medarbetare – eller återkommer efter att ha prövat andra jobb.

– Här finns ett prestigelöst arbetsklimat och vi jobbar mycket med att uppmuntra medarbetarnas egna idéer och önskemål. Vissa vill skaffa sig mer spetskompetens och bli expert inom ett område, andra kanske vill bli chefer eller jobba som projektledare. All sådan drivkraft vill vi ta vara på – då växer både människor och företaget, säger Stina.

Aktiv personalpolitik

Bengt Dahlgren har gemensamma frukostar och de håller hårt på fikastunderna. Sociala aktiviteter finns det gott om, som exempelvis yoga, cykellopp, stafetter och biodling – men det kan se lite olika ut beroende på var i landet man jobbar. En annan personalfråga som Bengt Dahlgren arbetar med är jämställdhet och mångfald. Framförallt behöver branschen få in fler kvinnor.

– När vi besöker mässor och kampanjer försöker vi få en variation av representanter och alltid vara både män och kvinnor, vi strävar också efter att lyfta fram kvinnliga medarbetare i intervjuer och reportage. Och vid rekryteringsintervjuer försöker vi se till att kandidaten får träffa både en man och en kvinna. För vi har ofta en tendens att rekrytera någon som är som en själv, och då är det viktigt att bredda perspektiven.

Hållbart samhällsbyggande är framtiden

De flesta svenska samhällsbyggnadsprojekt i dag arbetar med hållbarhet ur såväl miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv – och här är Bengt Dahlgren en aktiv medspelare.

– Bland annat ska vi hjälpa Lokalförvaltningen i Göteborg att bygga en fossilfri förskola, och det blir verkligen en spännande utmaning för våra medarbetare. Bengt Dahlgren är också anslutna till ”Färdplan för en klimatneutral byggsektor” liksom ”Fossilfritt Sverige”. Att vi jobbar så aktivt med hållbarhet ur olika perspektiv gör oss självklart till en attraktiv arbetsgivare, men det gör också att vi är en väldigt trivsam arbetsplats.

Pernilla Fredholm
Publicerad 21 november 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
På EVRY får du jobba med projekt i framkant
Spara artikel
Samarbete utvecklar medarbetarna på Folksam
2018-11-21

Samarbete utvecklar medarbetarna på Folksam

Spara artikel
Nyfikenhet är nyckeln till framgång på Stretch
2018-10-08

Nyfikenhet är nyckeln till framgång på Stretch

Spara artikel
Tillväxt och mångfald – två nyckelord på Mycronic
2018-10-01

Tillväxt och mångfald – två nyckelord på Mycronic

Spara artikel
Innovativ och teamorienterad  miljö på Gränges
2018-10-01

Innovativ och teamorienterad miljö på Gränges

Spara artikel
Stockholms stad gör skillnad  i vardagen
2018-10-01

Stockholms stad gör skillnad i vardagen

Spara artikel
Essity bjuder in  framtidens medarbetare
2018-10-01

Essity bjuder in framtidens medarbetare