Meny

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens

LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
07 februari 2019

Spetskompetens och engagerad rådgivning med lokal förankring – det är LRF Konsults framgångsrecept för att vara ett ständigt växande företag. Det har fungerat under ett helt sekel och kommer att vara nyckeln i hundra år till – minst.

Vinnare i kategorin Årets Personaldirektör på Universums årliga gala heter Henrik Gradin och är HR-chef på LRF Konsult. Ett företag med hundra år av kompetens och engagerade medarbetare i ryggen.

Engagemang och kompetens

Titeln Årets Personaldirektör tas emot med glädje och ödmjukhet av Henrik, som poängterar att han har ett starkt team med sig. Att attrahera nya och rätt medarbetare är avgörande för företagets framtid, därför är detta en viktig strategisk fråga i ledningen och det finns ett stort engagemang för dessa frågor.

– Det är ett unikt företag på många sätt – och det är vi, alla LRF Konsults duktiga medarbetare, som är byggstenarna i företaget.

Samhället ser annorlunda ut i dag än vad det gjorde när LRF Konsult startade. Andra krav, behov och möjligheter står till buds, men grunden i företaget består.

– Konsulternas kompetens, engagemang och passion för sina uppdrag och kunder är grunden till varför vi fortsätter att vara så framgångsrika i vår rådgivning och har vår stadiga tillväxt.

Smarta lösningar på nya behov

Den stadiga tillväxten beror även på LRF Konsults snabba svar på nya kundbehov. Branschspecifika tjänster inom ekonomi- och skattefrågor, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling kan många gånger ha fördel av digitalisering i olika former.

– I dag finns nya möjligheter till snabbare utveckling för företagare, mycket tack vare digital styrning på olika sätt. LRF Konsult har all den kunskap som krävs för att guida våra kunder så att de kan ägna sig åt det de kan bäst istället, det vill säga deras verksamhet.

Ytterligare en anledning till LRF Konsults framgång är den lokala förankringen. Med kontor på 130 orter, över 75 000 kunder och 1400 medarbetare finns en mångfald som bidrar till ett positivt arbetsklimat med många infallsvinklar och perspektiv.

– En av våra många styrkor är att vi erbjuder expertis med insikt i de lokala förankringarna. Gemensamt för alla våra konsulter är att de har ett engagemang som både syns och känns.

Här utvecklas man tillsammans

Att LRF Konsult fortsatt växa beror till stor del på företagets ständiga satsningar på kompetensutveckling.

– Våra konsulter är experter och vi sätter en stolthet i att säkerställa deras kompetens. Det kan man enbart göra genom kontinuerlig utveckling och vidareutbildning.

Konsulterna erbjuds möjlighet att utvecklas på bredden och djupet, något som innebär en stor frihet att själv styra sin, och i förlängningen företagets, väg framåt.

– Det finns flera olika sätt att garantera konsulternas höga kvalitet och krav på kompetens. Genom mentorprogram, auktorisering och flera olika typer av utbildningar ser vi till att erbjuda våra kunder aktuell och relevant rådgivning. Vi rör oss i en spännande tid med snabba uppdateringar och jag är stolt över att våra konsulter är med och driver utvecklingen framåt.

Liv Lövendahl
Publicerad 07 februari 2019

Fler Number One-artiklar

Vinnare
Spara artikel
På E.ON får man vara med och förnya Sverige
Spara artikel
COWI möter framtiden med 360-graderslösningar
2018-12-03

COWI möter framtiden med 360-graderslösningar

Spara artikel
Innovativt  kulturbyggande på RISE
2018-12-03

Innovativt kulturbyggande på RISE

Spara artikel
På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik
2019-01-24

På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik

Spara artikel
På Essity går omtanke och affärer hand i hand
2018-12-03

På Essity går omtanke och affärer hand i hand

Spara artikel
Var med och gör Sverige närmare tillsammans med Trafikverket
2018-12-03

Var med och gör Sverige närmare tillsammans med Trafikverket

Spara artikel
Innovation i fokus hos Arbetsförmedlingen
2018-12-05

Innovation i fokus hos Arbetsförmedlingen