Meny

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg
03 december 2018

Medarbetarna hos Region Gävleborg ska alltid känna stolthet och engagemang på jobbet – oavsett profession. Att våga ge människor frihet att utvecklas har visat sig vara framgången för deras employer branding-arbete.

Johan Färnstrand har haft rollen som Regionsdirektör sedan februari 2017 och är ansvarig för bland annat samhällsfrågor som sjukvård och kollektivtrafik.

– En viktig del av mitt jobb är att stödja tillväxt i regionen för fler arbetstillfällen och se till att vår arbetskraft är i rätt fas. Att kunna attrahera rätt kompetens är avgörande för både företagen samt för att lösa de stora samhällsfrågor säger han och fortsätter:

– Hos oss är man med och gör skillnad för samhället på riktigt.

På Region Gävleborg arbetar man aktivt för en bra verksamhetskultur – enligt Johan är den helt avgörande för att de ska lyckas nå sina mål. Dels för att medarbetarna ska känna att de är med och kan utveckla verksamheten och trivas men också för att attrahera nya talanger. Medarbetarna ska inte behöva lägga onödig energi på uppgifter som inte tar dem framåt, menar han.

– Som ledare vill jag kunna engagera och involvera alla medarbetare. De ska känna att det arbete som de lägger ned gör skillnad, och i förlängningen bidrar till de övergripande målen.

Genuint engagemang

Istället för att fokusera på att konkurrera med andra företag skapar Region Gävleborg värde först när de gör nytta i samhället och självklart ska vi arbeta resurseffektivt och smart när vi gör det, berättar Johan.

– Men vi jobbar ju inte med vinster i traditionell mening. Vi drivs av ett genuint engagemang för människor och de som kommer i kontakt med oss ska också kunna känna det. Det som gör vårt jobb så intressant är att vi kan göra skillnad för människor i samhället varje dag och göra Sverige lite bättre. Det, om något, är ett coolt jobb!

– Vi lever i en föränderlig värld, att förstå människor och sammanhang är enormt viktigt för att kunna förstå behov, bemöta människor på ett bra sätt tillika viktigt när vi utvecklar verksamheten. Att lyssna mer än du pratar är en regel han försöker leva efter, och det vill han också att resten av medarbetarna på ledande positioner alltid ska ha i åtanke.

”Världens viktigaste jobb”

– Det är kanske en klyscha, men som Richard Branson lär ha sagt; “Train people well enough so they can leave – treat them well so they don’t want to ” är ytterligare något jag tror på. Engagerade och kunniga medarbetare är nyckeln till utveckling, och i sin tur en välmående verksamhet. Region Gävleborg har flera av landets mest mer framstående forskare och specialister inom komplexa frågor, som sjukvård, infrastruktur och miljö. En röd tråd bland samtliga roller inom verksamheten är att alla finns till för att tjäna ett högre syfte. Det förtjänas att upprepas att vi som verkar i det offentliga har ett av världens viktigaste jobb!

Jenny Andersson
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Digitaliseringen driver fram nya roller på Skanska
Spara artikel
På Veoneer utvecklas system till framtidens bil
2018-12-03

På Veoneer utvecklas system till framtidens bil

Spara artikel
”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”
2018-12-03

”Boliden har stor betydelse för samhällsutvecklingen”

Spara artikel
Förändring och innovation – avgörande för Loomis och dess medarbetare
2019-01-02

Förändring och innovation – avgörande för Loomis och dess medarbetare

Spara artikel
På E.ON får man vara med och förnya Sverige
2018-12-03

På E.ON får man vara med och förnya Sverige

Spara artikel
Dahl bygger på relationer  och nätverk
2018-12-03

Dahl bygger på relationer och nätverk

Spara artikel
LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
2019-02-07

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens