Meny

Karolinska Universitetssjukhuset leder utvecklingen

Karolinska Universitetssjukhuset  leder utvecklingen
03 december 2018

Karolinska Universitetssjukhuset sysselsätter över 16 000 medarbetare. Med det ökar behovet att profilera sig som attraktiv arbetsgivare. Ett arbete som börjat märkas i och med nomineringen till Årets employer branding-företag.

Karolinska Universitetssjukhuset har nominerats till Årets employer branding-företag på Universums årliga gala. Något som Mia Jungefors, Employer Branding Manager, på Karolinska, tycker är lika roligt som viktigt.

Driver tekniken framåt

I uppdraget som universitetssjukhus ingår det – förutom att bedriva vård och omsorg – även att arbeta med forskning och utveckling.

– Karolinska Universitetssjukhuset ligger i framkant när det kommer till teknik och innovation och vårt arbete driver utvecklingen av framtidens sjukvård. Mia berättar att de har kompetens och tillgång till den senaste tekniken för att ta sig an de mest komplexa fallen där Karolinska ofta utgör patientens sista chans till överlevnad.

– Vi samarbetar engagerat och målmedvetet med patienten i fokus. Karolinska har kapacitet att driva utvecklingen framåt, något som har stor betydelse för både våra patienter och andras, i Sverige och i andra länder. Inom vissa områden är Karolinska Universitetssjukhuset världsledande.

En inkluderande arbetsmiljö

Mia är själv relativt nyanställd på Karolinska och berättar att hon blev positivt överraskad över arbetsmiljön.

– Folk hade berättat för mig om sjukhusvärlden, om hierarkin och de personalkategorier som vi rekryterar. Det visade sig snabbt att Mia inte behövde oroa sig. Hon möttes av en öppen och positiv atmosfär fylld av kompetenta, drivna och engagerade kollegor.

– På en arbetsplats som Karolinska blir det tydligt att oavsett var man befinner sig i organisationen så är man högst medveten om varför vi är här. I allt vi gör sätter vi patienten i centrum. Ett framgångsrikt employer branding-arbete leder till att patienten får ännu bättre hjälp genom att vi bidrar till nöjdare medarbetare och ökar förutsättningarna för att kunna rekrytera den allra bästa kompetensen.

Medarbetarna gör skillnaden

Att arbeta med högspecialiserad vård, samtidigt som man bedriver forskning, ställer stora krav på medarbetarnas kompetens. Mia berättar att hon kan se gemensamma drag hos sina medarbetare.

– Det här är en arbetsplats där man varje dag arbetar för människors framtid och liv. När det händer något är alla på tå, arbetar tillsammans och gör det som krävs i stunden för att lösa uppgiften. För att lyckas med den här typen av sjukvård krävs mer än engagemang, menar Mia. Det kräver samarbete över gränser, kompetensutveckling, ansvarsfulla ledare och att vi använder och utvecklar både arbetssätt och den främsta tekniken.

– Här finns många möjligheter. Att arbeta i en stor organisation innebär många interna utvecklingsmöjligheter och att ha arbetat på Karolinska är en värdefull merit för den framtida karriären. Vi märker också att många tidigare medarbetare söker sig tillbaka till oss för tempot, variationen i arbetet och kollegorna så klart.

Liv Lövendahl
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Vinnare
Spara artikel
Närvaro och engagemang när Gränges växer
Spara artikel
Vattenfall lägger  stor kraft på fossilfri energi
2018-12-03

Vattenfall lägger stor kraft på fossilfri energi

Spara artikel
Hållbara bostäder – en självklarhet för JM
2018-12-03

Hållbara bostäder – en självklarhet för JM

Spara artikel
LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
2019-02-07

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens

Spara artikel
En gemensam stolthet bygger Gävle kommun
2018-12-03

En gemensam stolthet bygger Gävle kommun

Spara artikel
Innovativt  kulturbyggande på RISE
2018-12-03

Innovativt kulturbyggande på RISE

Spara artikel
PRV högprioriterar employer branding
2018-12-03

PRV högprioriterar employer branding