Meny

“Jag vill ta reda på vad som får hjärtan att ticka”

“Jag vill ta reda på vad som får hjärtan att ticka”
08 november 2018

Ett färgstarkt bolag som skapar intern stolthet genom sin innovativa företagskultur och sitt hållbarhetsfokus. Så sammanfattar Sofia Brax, Collectors chef för HR och hållbarhet, sin nya arbetsgivare.

Samtidigt som Collector är nominerad till Årets innovatör inom employer branding tävlar banken även om titeln Sveriges snyggaste kontor 2018. Något som inte är svårt att förstå när man kliver in i det moderna kontoret i Göteborg där färgerna chockrosa, lila och orange dominerar. Bankens nya chef för HR och hållbarhet Sofia Brax menar att den färgstarka arbetsmiljön speglar den glädje och det engagemang som genomsyrar Collector.

– Collector har en fantastisk kultur och det känner man så fort man kommer in genom dörrarna här. Man hör det på stegen och ser det i medarbetarnas kroppsspråk. Det går snabbt, utan att bli stressigt, och det finns en glädje och en vilja till att samarbeta.

Berätta mer om er kultur!

– Våra kärnvärden entreprenörskap, engagemang och etik är en del av vårt DNA och inte något påtvingat, vilket märks tydligt och präglar hela kulturen. Det handlar bland annat om att undvika silotänk och att snabbt testa nya idéer, både i möten med kund men också när det kommer till nya sociala aktiviteter på jobbet. Vi har exempelvis ett team med ambassadörer som har bildat olika grupper utifrån kärnvärdena för att stärka kulturen ytterligare. Vi utser interna hjältar som är förebilder utifrån våra värderingar. Det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna på Collector och ett sätt att uppnå detta är att skapa en väl fungerade on-boarding. Vi tycker om att göra saker tillsammans, inte bara på jobbet utan även efteråt, t ex afterworks och andra aktiviteter på initiativ av personalen. Att vi gör så mycket roligt tillsammans bidrar till en fin sammanhållning.

“Stolta medarbetare som skapar glada kunder.”

Vad lockade dig till Collector?

– Jag har följt Collector under flera år och har hört från många att det här är en arbetsplats som jag skulle gilla eftersom jag älskar att ha mycket energi och rörelse runtomkring mig. Jag ser också fram emot att få driva Collectors hållbarhetsarbete. Jag brinner för dessa frågor som för mig handlar om något mer långsiktigt än att skänka till välgörande ändamål och mer om att göra det bra för alla som jobbar här och för våra kunder. Jag vill ta reda på vad som får hjärtan att ticka och utveckla vårt hållbarhetsarbete inifrån samt tillsammans med våra kunder. Vi ska alla känna oss stolta över produkterna, tjänsterna och den kundupplevelse vi skapar.

Hur arbetar Collector med hållbarhet?

– Medarbetarnas engagemang är avgörande för vårt hållbarhetsarbete. ’Believe in the idea’ är vårt motto och det är vi som ledare och medarbetare som i dialog med våra kunder får drömmar att bli verklighet. Vi vill att alla vi möter ska ha samma förutsättningar och vi lägger stort fokus på mångfald, både vad gäller kön och etnicitet. Vi utvecklar vår egen mångkulturella kompetens genom bland annat ett samarbete med Mitt Liv där vi ger personer med utländsk bakgrund med akademisk examen en chans att komma in på arbetsmarknaden. Vi stödjer även ett byprojekt i Indien via Hand in Hand där vi ger förutsättningarna för kvinnor att förändra sin livssituation genom att starta företag.

Sara Schedin
Publicerad 08 november 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Scandic Hotels satsar allt på den interna kulturen
Spara artikel
Accenture går från ord till handling
2018-10-01

Accenture går från ord till handling

Spara artikel
Trafikverket lockar nya medarbetare
2018-10-01

Trafikverket lockar nya medarbetare

Spara artikel
Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten
2018-10-01

Så ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ta täten

Spara artikel
Fanny Norkko – Årets Samhällsutvecklare
2019-03-22

Fanny Norkko – Årets Samhällsutvecklare

Spara artikel
TUI – på en förändringsresa  mot framtiden
2018-10-01

TUI – på en förändringsresa mot framtiden

Spara artikel
Hållbar finansiering i fokus på Svensk Exportkredit
2018-10-01

Hållbar finansiering i fokus på Svensk Exportkredit