Meny

Innovativa lösningar del av vardagen på Capgemini

Innovativa lösningar del av vardagen på Capgemini
03 december 2018

Det globala företaget Capgemini, specialiserat inom konsult- och tekniktjänster och digital transformation, har innovationslabb på flera orter i Sverige. Tillsammans med sina kunder tar de fram morgondagens lösningar på dagens problem.

Capgemini är en global ledare inom konsult-, teknik- och outsourcingtjänster som arbetar med stora kunder i nyskapande och samhällsbärande projekt. Jakob Anderberg, ansvarig för employer branding på Capgemini sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka, berättar hur företaget arbetar med sina kunder.

– Vi har innovationslabb på ett flertal orter i landet. Stora svenska företag använder Capgemini för att knäcka nötter de själva inte kan lösa. Det passar väl in med vår vision som är ”Leader for leaders”, säger han och fortsätter:

– Som konsult och medarbetare får du chansen att lösa utmaningar som storföretag vill ha vår hjälp att lösa. Vi utvecklar allt från större projekt till mindre lösningar – vi skapade nyligen en app åt ett företag med syfte att få de anställdas barn att röra på sig mer.

En stabil grund

Capgemini är ett globalt företag som funnits i mer än 50 år. I dag har de drygt 3 000 medarbetare i Sverige inkluderat Sogeti.

– Som medarbetare har du ett stort globalt företag i ryggen med stabila processer. Vi bryr oss om din utveckling – du ska kunna forma din karriär och känna tillhörighet till teamet ute hos kunden. Det är ett viktigt fundament. Samtidigt har vi en entreprenöriell ådra, vi vet att medarbetarna vill ha autonomi, frihet under ansvar och bli tagna på allvar.

Dialog med nya medarbetare

Det senaste året har Capgemini infört korta medarbetarmätningar en gång per månad i stället för en gång per år. Det gör att IT-konsultföretaget snabbt kan få svar på frågorna som vanligtvis är kopplade till trivsel, engagemang och hälsa.

– Vi ställer färre frågor, men oftare, vilket uppskattas av medarbetare och chefer. Det i sin tur gör att vi kan agera snabbare för att lösa eventuella utmaningar. Ett resultat är att vi nu bjuder in våra medarbetare redan innan de börjar sin anställning hos oss. Det gör vi genom en portal som vi lanserade hösten 2018. Där kan nya medarbetare ställa frågor, chatta med oss och läsa på om Capgemini innan de börjar sin anställning hos oss.

Framgångsrikt graduateprogram

Två gånger per år har företaget intag till Capgemini IgniTE Graduate Program för personer som kommer direkt från sina universitetsstudier.

– Vi möter vår målgrupp på skolorna och online via initiativ som #gradathon. Vårt tvååriga graduateprogram är populärt. Vi har exempelvis klättrat 21 placeringar på Karriärbarometern vilket är riktigt bra, säger Jakob och fortsätter:

– Programmet bygger väldigt mycket på vänskap, att ha roligt på jobbet med sina kollegor är en av anledningarna till att man trivs hos oss. Kollegorna är oerhört skickliga, vi arbetar med svåra uppdrag och vi ska vara innovativa mot våra kunder – som också är nytänkande. Det gör att du utvecklas oerhört mycket hos oss, avslutar Jakob.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Vinnare
Spara artikel
Digitalt lärande  i vardagen på Systembolaget
Spara artikel
Göteborgs Stad bryter ny mark
2018-12-03

Göteborgs Stad bryter ny mark

Spara artikel
PRV högprioriterar employer branding
2018-12-03

PRV högprioriterar employer branding

Spara artikel
LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
2019-02-07

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens

Spara artikel
På Essity går omtanke och affärer hand i hand
2018-12-03

På Essity går omtanke och affärer hand i hand

Spara artikel
Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg
2018-12-03

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg

Spara artikel
Hållbara bostäder – en självklarhet för JM
2018-12-03

Hållbara bostäder – en självklarhet för JM