Meny

Innovation i fokus hos Arbetsförmedlingen

Innovation i fokus hos Arbetsförmedlingen
05 december 2018

Arbetsförmedlingen är mitt uppe i sitt förändringsarbete där målen är höga. Att modernisera och digitalisera hela verksamheten är budorden enligt Carolina Emanuelson.

År 2014 började Arbetsförmedlingens förnyelseresa som innebar en rad olika förändringar. Det stod klart att ett utvecklingsarbete behövdes för att modernisera verksamheten och därmed också ny förmåga att rekrytera de bästa talangerna för att förstärka den interna kompetensen. För att kunna möta dagens digitala utmaningar efterfrågades ett nytt innovativt mindset där IT och digital utveckling fick högsta prioritet. För lite mer än ett år sedan höjdes kompetensfrågan på IT-avdelningen, efter det har allt tagit hög fart.

– Vårt mål just nu är att stärka vårt kompetensbehov med både rekrytering och kompetenshöjning internt och aktualisera vårt kulturarbete med alla våra medarbetare – gamla som nya. Alla ska få vara med och skapa en arbetsplats som de trivs på och därmed sätta ramarna för vad det ska vara i framtiden.

Att nyttja potentialen hos alla medarbetare står högt upp på agendan. Ledarskap och eget ansvar är två av byggstenarna hos nya Arbetsförmedlingen. Enligt Carolina är möjligheten att kunna påverka oerhört viktig för att kunna locka till sig de bästa och mest motiverade medarbetarna, och i förlängningen skapa en kultur där myndighetens uppdrag uppfylls.

– Vi vill att våra medarbetare ska ta ansvar för sitt arbete och ha utrymme att verka i sitt uppdrag. Våra ledare, men även kollegor emellan, måste kunna lita på att alla jobbar mot samma mål att göra ett bra arbete och utveckla både verksamheten och sig själva.

It-avdelningen banar väg

Att lägga olika byggstenar på plats har varit en viktig nyckel för att avdelningen nu ska kunna ta nästa steg i den digitala transformationen.

– Vi gör annorlunda i våra rekryteringar och tänker långsiktigt och gör vår verksamhet anpassningsbar efter nya förutsättningar i vår omvärld. En målgrupp vi riktar fokus mot är millenials, säger Carolina. De har ofta god kunskap och har det vi själva behöver fylla på med. Utmaningen är att de ofta efterfrågar en annan typ av arbetsplats än den traditionella, som ofta erbjuds inom myndigheter. Detta ställer krav på både rekryteringsprocessen och den interna arbetsplatskulturen.

Resan fortsätter

Carolina berättar att de nu har lagt en grund där alla är med på tåget för vilka kompetenser som behöver förstärkas och nu fortsätter arbetet med att utveckla kulturen tillsamammans med alla tekniska förflyttningar som ska genomföras. Allt sker samtidigt.

– För att kunna genomföra vårt förnyelsearbete har Arbetsförmedlingen strategiska mål som konkretiserar vägen framåt och IT-avdelningens arbete har såklart direkt koppling till dem. Vi arbetar med självledarskapets alla dimensioner och vår ledningsfilosofi för att vi ska lyckas.

– Att jobba hos oss är en chans att få vara med och påverka samhället och förändra människors liv. Vi vill att varje medarbetare bidrar med sin potential, kompetens och förmåga. Tillsammans ska vi skapa nya möjligheter både för oss själva internt och för våra kunder – otroligt spännande med andra ord!

Fanny Lindell
Publicerad 05 december 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Långsiktighet i fokus när Stockholms stad växer
Spara artikel
På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik
2019-01-24

På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik

Spara artikel
En gemensam stolthet bygger Gävle kommun
2018-12-03

En gemensam stolthet bygger Gävle kommun

Spara artikel
Hos Skanska utgår allt arbete  från värdegrunden
2018-12-03

Hos Skanska utgår allt arbete från värdegrunden

Spara artikel
Människorna på  Svenskt Näringsliv gör skillnad
2018-12-03

Människorna på Svenskt Näringsliv gör skillnad

Spara artikel
På Essity går omtanke och affärer hand i hand
2018-12-03

På Essity går omtanke och affärer hand i hand

Spara artikel
Hållbara bostäder – en självklarhet för JM
2018-12-03

Hållbara bostäder – en självklarhet för JM