Meny

Engagemang bidrar till arbetsglädje på ICA Banken

Engagemang bidrar till arbetsglädje på ICA Banken
01 oktober 2018

Att ICA Banken ingår som en del av ICA Gruppen innebär många möjligheter för medarbetaren att växa i sin roll eller att byta karriär. Interna ambassadörer agerar kulturbärare och bidrar till att sprida inspiration bland sina kollegor.

Som HR Manager jobbar Gerd Bredberg för att nå ut med ICA Bankens budskap i syfte att attrahera nya medarbetare och behålla befintlig kompetens.

– Vi har kompetenta och engagerade medarbetare som ger våra kunder ett nära, personligt bemötande – vi är en bank som finns där i vardagen.

Välmående på agendan

I det interna employer branding-arbetet har ICA Banken framför allt fokuserat på engagemang, ledarskap och välmående.

– Vi ser att vårt fokus på ledarskap har gett positivt resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi har engagerade medarbetare och arbetsglädje är viktigt för oss. Alla medarbetare bidrar till varandras arbetsmiljö. Som en del av ICA-koncernen jobbar vi mycket med hälsofrågor – en del av våra medarbetare deltar exempelvis i Kortvasan och Cykelvasan, och vi planerar att jobba vidare med hälsoområdet under 2018–2019, säger Gerd och fortsätter:

– Nyligen lanserade vi en förmånsportal för våra medarbetare som innebär att vi erbjuder mer än bara friskvård. Förutom en översikt över lön och förmåner kan man få olika rabatter på exempelvis friskvårdsaktiviteter och köpa tjänster som ger en enklare vardag.

Interna ambassadörer inspirerar

Under våren 2017 satte ICA Banken igång sitt interna ambassadörskap där medarbetare fick söka till ett program som bland annat gav dem utbildning i ledarskap.

– Kommunikation och ledarskap är viktiga delar för ambassadörerna eftersom de agerar kulturbärare, inspirationskällor och fungerar som stöd. De jobbar nära sin chef och stöttar i att få ut olika budskap i organisationen. De fungerar också som bollplank för sina kollegor och deltar i workshops med alla medarbetare och chefer, berättar Gerd och fortsätter:

– Vi har exempelvis lyft diskriminering och trakasserier eftersom vi tycker att det är viktiga frågor att diskutera i dagens samhälle och för att det är kultursättande i sig. Det har varit lyckosamt med bra dialoger i workshops som vi nu tar till nästa steg. Vi har fyllt på med ytterligare ambassadörer i år och har i dag 36 ambassadörer som stärker den kulturresa vi gör.

Uppmuntrar intern rörlighet

ICA Banken med sitt dotterbolag ICA Försäkring har drygt 430 anställda i Borås, Växjö och Solna. Banken ingår i ICA Gruppen som har drygt 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum.

– Vi strävar efter att skapa förutsättningar för medarbetarna att kunna utvecklas, här finns stora möjligheter att kunna påverka i vilken riktning man vill göra karriär. Att vi är ett dotterbolag inom ICA Gruppen gör att våra medarbetare har en rad möjligheter till ett utvecklande och varierande arbetsliv – det finns många områden att växa i. I år har vi haft en stor rekryteringskampanj för att stärka vår kompetens för framtiden och där ser vi att vi attraherar många duktiga kandidater.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 01 oktober 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
Scandic Hotels satsar allt på den interna kulturen
Spara artikel
Kraftringen bygger framtidens  cirkulära energisystem
2018-10-01

Kraftringen bygger framtidens cirkulära energisystem

Spara artikel
WSP är med och utvecklar framtidens samhälle
2018-10-01

WSP är med och utvecklar framtidens samhälle

Spara artikel
Saab verkar för en tryggare värld
2018-10-01

Saab verkar för en tryggare värld

Spara artikel
Hos Unionen får du kraft att göra skillnad
2018-11-21

Hos Unionen får du kraft att göra skillnad

Spara artikel
På Apoteket finns plats att växa
2018-10-15

På Apoteket finns plats att växa

Spara artikel
Medarbetarna är delaktiga  på Umeå kommun
2018-10-01

Medarbetarna är delaktiga på Umeå kommun