Meny

En vänlig kultur lockar samhällsbyggare till WSP

En vänlig kultur lockar samhällsbyggare till WSP
03 december 2018

WSP är ett av Sveriges snabbast växande företag. En öppen, tillåtande och vänlig kultur i kombination med intressanta, utmanande och komplexa projektuppdrag bidrar till att medarbetarna stannar gärna och länge på WSP.

Magnus Meyer, vd på WSP, leder en verksamhet med med omkring 7 000 medarbetare. Hans motto är att behandla alla med respekt i alla sammanhang.

– Jag försöker att hitta tiden till att besvara alla som kontaktar mig, oavsett om det är medarbetare, kunder eller säljare. Det är en viktig regel för mig och jag tror att den sprider sig också. WSP har en vänlig kultur och mitt sätt att vara passar väl in i den.

Öppen och ärlig miljö

Under 2018 kommer WSP, som ett av Sveriges snabbast växande företag, rekrytera närmare 1 000 personer.

– Vi har väldigt nöjda medarbetare som jobbar gärna och länge på WSP, säger Magnus och fortsätter:

– Jag tror det är för att vi har ett öppet och ärligt klimat, vi är väldigt duktiga på samarbete och jobbar med utmanande och komplexa projekt. Det är en härlig mix för ingenjörer och samhällsbyggare som vill jobba med samhällsbyggnadsfrågor. Nyckeln är att kunna fortsätta ha den här öppna miljön som så många uppskattar.

Komplicerat uppdrag slutfört

Citybanan som invigdes i juni 2017 är ett av WSP:s mest komplicerade uppdrag. Pendeltågstunneln är sex kilometer lång och fördubblar spårkapaciteten genom Stockholm. WSP har haft drygt 1 000 personer involverade i projektet under de 20 åren det har pågått.

– Det är ett projekt som vi är extremt stolta över. Vi har lyckats med projektet med hjälp av våra värderingar, en platt organisation, gemensamt ansvar och väldigt mycket samarbete. Det är bland det svåraste som finns, vi har byggt en station 45 meter under mark precis under tunnelbanan – samtidigt som pendlare har åkt den röda linjen har vi sprängt bort berget under dem. Det är extremt komplext och det är då WSP är som bäst.

Global aktör

Utvecklingsmöjligheterna på WSP är många. European Task Force är ett tvåårigt program för utvalda medarbetare i olika länder i WSP-koncernen som arbetat i några år och som har ett intresse av att utvecklas som ledare.

– Samtidigt som de får en gedigen ledarskapsutbildning får de en strategisk uppgift att lösa. Det är ett fantastiskt program och vi får enormt mycket ut av det, säger Magnus och fortsätter:

– Vi sticker ut i Sverige som den enda riktigt globala aktören i vår bransch inom analys- och ingenjörskonsultföretagen och som medarbetare har du alla möjligheter att komma ut i världen.

WSP rekryterar årligen 15 personer till ett internationellt introduktionsprogram. Projektet riktar sig mot unga nyutexaminerade och personer med något års arbetslivserfarenhet.

– Det är otroligt populärt och varje år har vi hundratals sökande.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 03 december 2018

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik
Spara artikel
Digitaliseringen driver fram nya roller på Skanska
2018-12-03

Digitaliseringen driver fram nya roller på Skanska

Spara artikel
E.ON lägger energi på att bli 100 procent förnybara
2018-12-03

E.ON lägger energi på att bli 100 procent förnybara

Spara artikel
Människorna på  Svenskt Näringsliv gör skillnad
2018-12-03

Människorna på Svenskt Näringsliv gör skillnad

Spara artikel
PRV högprioriterar employer branding
2018-12-03

PRV högprioriterar employer branding

Spara artikel
Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg
2018-12-03

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg

Spara artikel
Vattenfall lägger  stor kraft på fossilfri energi
2018-12-03

Vattenfall lägger stor kraft på fossilfri energi