Meny

COWI prisar engagerande projektledare

COWI prisar engagerande projektledare
11 januari

Jan-Christoph Norlander brinner för att leda samhällsbyggnadsprojekt med fokus på inkludering. ”Det ska vara engagerande, då vågar folk ta initiativ”, säger Jan-Christoph – som fått pris för sitt arbete.

Jan-Christoph Norlander har en mångårig yrkeserfarenhet och beskriver sig själv som en entusiastisk och engagerad projektledare med en glädje för arbetet som smittar av sig. Nu har han mottagit COWIs pris Årets Projektledare inom samhällsbyggnadsområdet.

– Det är roligt att det har tagits fram ett specifikt pris för projektledare inom samhällsbyggnad. I rollen som projektledare är det mycket att hålla ihop och det är många som sliter väldigt hårt – att gruppen uppmärksammas är viktigt, säger Jan-Christoph.

Han får priset bland annat för sitt fokus på långsiktiga hållbarhetsfrågor i ett tidigt skede och för sitt engagemang för partnering, en samverkan där medverkande parter involveras för att skapa ett bättre gemensamt helhetsresultat.

– En väl fungerande organisation är viktigt för mig och jag vill att alla parter och individer som är med i projektet har kul när projektet utförs. Det ska vara engagerande, då vågar folk ta initiativ och då får man ett bättre gemensamt resultat. Grunden till det är en välfungerande organisation i alla led, säger han.

Projekt som utmanar

Jan-Christoph har under många år arbetat som projektledare inom sjukhusbyggen. Sedan ett år tillbaka är han huvudprojektledare för byggnaden Ingång 100/101, som hör till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Just nu pågår inflyttningen till den 63 000 kvadratmeter stora byggnaden.

– Det är ett fantastiskt sjukhus vi bygger. Sjukhus är tekniskt avancerade miljöer och organisationen runt om med alla parter är intressant och utmanande att få ihop. Det är flera olika projekt som pågår med många entreprenörer och underentreprenörer som är inblandade, vilket jag tycker är väldigt spännande, säger Jan Christoph.

“En väl fungerande organisation är viktigt för mig.”

Stora som små byggprojekt lockar

Att Jan-Christoph trivs som projektledare i samhällsbyggnadsbranschen går inte att ta miste om, och han ser fram emot att fortsätta anta nya utmaningar.

– Jag skulle gärna vilja jobba vidare med olika sjukhusbyggen eller flygplatser och lokaltrafik – det vore utmanande och kul. Stora och små projekt inom byggsektorn har olika karaktärer och alla är lika roliga. I de små projekten lär man sig intressanta detaljer. De stora projekten handlar mycket om att hålla ordning och se till att allt flyter så att man kommer i mål.

Prisbelönt projektledarutbildning

I priset Årets projektledare inom samhällsbyggnadsområdet ingår en plats på COWI Academys internationellt prisbelönta projektledarutbildning. Jan-Christoph ser fram emot att vidareutvecklas tillsammans med andra deltagare.

– Dels är det intressant att utbildningen består av avancerade kurser som är uppdelade på flera tillfällen, dels ska det bli spännande att få inblick i metoder och strukturer som andra projektledare använder – som man sedan kan använda i det egna arbetet, säger han.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 11 januari

Fler Number One-artiklar

Nominerade
Spara artikel
På Knowit handlar digitalisering mer om människor än teknik
Spara artikel
En gemensam stolthet bygger Gävle kommun
2018-12-03

En gemensam stolthet bygger Gävle kommun

Spara artikel
TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv
2018-12-03

TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv

Spara artikel
Innovativt  kulturbyggande på RISE
2018-12-03

Innovativt kulturbyggande på RISE

Spara artikel
Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling
2018-12-03

Valmet tar priset för medarbetarnas utveckling

Spara artikel
LKAB erbjuder spännande utmaningar
2018-12-05

LKAB erbjuder spännande utmaningar

Spara artikel
Förändring och innovation – avgörande för Loomis och dess medarbetare
2019-01-02

Förändring och innovation – avgörande för Loomis och dess medarbetare