Meny

COWI prisar engagerande projektledare

COWI prisar engagerande projektledare
11 januari 2019

Jan-Christoph Norlander brinner för att leda samhällsbyggnadsprojekt med fokus på inkludering. ”Det ska vara engagerande, då vågar folk ta initiativ”, säger Jan-Christoph – som fått pris för sitt arbete.

Jan-Christoph Norlander har en mångårig yrkeserfarenhet och beskriver sig själv som en entusiastisk och engagerad projektledare med en glädje för arbetet som smittar av sig. Nu har han mottagit COWIs pris Årets Projektledare inom samhällsbyggnadsområdet.

– Det är roligt att det har tagits fram ett specifikt pris för projektledare inom samhällsbyggnad. I rollen som projektledare är det mycket att hålla ihop och det är många som sliter väldigt hårt – att gruppen uppmärksammas är viktigt, säger Jan-Christoph.

Han får priset bland annat för sitt fokus på långsiktiga hållbarhetsfrågor i ett tidigt skede och för sitt engagemang för partnering, en samverkan där medverkande parter involveras för att skapa ett bättre gemensamt helhetsresultat.

– En väl fungerande organisation är viktigt för mig och jag vill att alla parter och individer som är med i projektet har kul när projektet utförs. Det ska vara engagerande, då vågar folk ta initiativ och då får man ett bättre gemensamt resultat. Grunden till det är en välfungerande organisation i alla led, säger han.

Projekt som utmanar

Jan-Christoph har under många år arbetat som projektledare inom sjukhusbyggen. Sedan ett år tillbaka är han huvudprojektledare för byggnaden Ingång 100/101, som hör till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Just nu pågår inflyttningen till den 63 000 kvadratmeter stora byggnaden.

– Det är ett fantastiskt sjukhus vi bygger. Sjukhus är tekniskt avancerade miljöer och organisationen runt om med alla parter är intressant och utmanande att få ihop. Det är flera olika projekt som pågår med många entreprenörer och underentreprenörer som är inblandade, vilket jag tycker är väldigt spännande, säger Jan Christoph.

“En väl fungerande organisation är viktigt för mig.”

Stora som små byggprojekt lockar

Att Jan-Christoph trivs som projektledare i samhällsbyggnadsbranschen går inte att ta miste om, och han ser fram emot att fortsätta anta nya utmaningar.

– Jag skulle gärna vilja jobba vidare med olika sjukhusbyggen eller flygplatser och lokaltrafik – det vore utmanande och kul. Stora och små projekt inom byggsektorn har olika karaktärer och alla är lika roliga. I de små projekten lär man sig intressanta detaljer. De stora projekten handlar mycket om att hålla ordning och se till att allt flyter så att man kommer i mål.

Prisbelönt projektledarutbildning

I priset Årets projektledare inom samhällsbyggnadsområdet ingår en plats på COWI Academys internationellt prisbelönta projektledarutbildning. Jan-Christoph ser fram emot att vidareutvecklas tillsammans med andra deltagare.

– Dels är det intressant att utbildningen består av avancerade kurser som är uppdelade på flera tillfällen, dels ska det bli spännande att få inblick i metoder och strukturer som andra projektledare använder – som man sedan kan använda i det egna arbetet, säger han.

Tina Lindström Carlsson
Publicerad 11 januari 2019

Fler Number One-artiklar

Vinnare
Spara artikel
Närvaro och engagemang när Gränges växer
Spara artikel
Var med och gör Sverige närmare tillsammans med Trafikverket
2018-12-03

Var med och gör Sverige närmare tillsammans med Trafikverket

Spara artikel
Så bidrar Hemsö till social infrastruktur
2018-12-03

Så bidrar Hemsö till social infrastruktur

Spara artikel
PRV högprioriterar employer branding
2018-12-03

PRV högprioriterar employer branding

Spara artikel
LRF Konsult – 100 år  av engagemang och kompetens
2019-02-07

LRF Konsult – 100 år av engagemang och kompetens

Spara artikel
Trygg-Hansa  bygger ny HR-avdelning
2018-12-03

Trygg-Hansa bygger ny HR-avdelning

Spara artikel
Digitaliseringen driver fram nya roller på Skanska
2018-12-03

Digitaliseringen driver fram nya roller på Skanska