Meny

Bravida låter den lokala entreprenörsandan leda vägen

Bravida låter den lokala entreprenörsandan leda vägen
06 februari

Under flera år har Bravida jobbat aktivt och strategiskt med sitt employer brand — i alla led. HR-chefen Christine Nilsson berättar om de senaste satsningarna som innefattar allt från sociala medier till intern kompetensutveckling.

Med över 11 000 medarbetare i fyra länder är Bravida en stor och etablerad arbetsgivare i Norden. Företaget är mästare på el, vs, ventilation och andra områden som ger fastigheter liv – och sysselsätter bland annat montörer, tekniker, ingenjörer, ledare och specialister.

– Vi är ett stort bolag men med det lilla bolagets känsla på varje lokal ort. På Bravida finns en familjekänsla som gör att man känner sig välkommen.

Gemensamt kommunikationsmaterial

Det berättar HR-chefen Christine Nilsson, som utsågs till Årets Employer Branding Manager 2016. I flera år har Bravida jobbat strategiskt med sitt arbetsgivarvarumärke, ett arbete som Christine leder än i dag. Nu har hon återigen nominerats till utmärkelsen.

– Det är jätteroligt att vi uppmärksammas för de satsningar som vi gör. För några år sedan tog vi fram ett tydligare arbetsgivarerbjudande. Vi har arbetat med att implementera det i organisationen och stöttat våra chefer i att ha ett gemensamt kommunikationsmaterial, i allt från stöd vid rekrytering till mässbesök, samt mot kunder och i sociala medier, säger Christine.

Lokalt engagemang – global styrka

En av de största satsningarna inom koncernen under 2018 var en elektronisk introduktion till montörer och tjänstemän.

– I introduktionen presenteras vår affärsidé och Bravida way – som beskriver vår kultur och vårt sätt att arbeta. Genom introduktionen ska man som medarbetare få en god inblick i både organisationen och kulturen.

”Vi kan nå våra potentiella kandidater via sociala medier.”

Bravida way bygger på en decentraliserad organisation som tar tillvara både på lokal entreprenörskraft och det stora företagets skalfördelar. Den gemensamma modellen består bland annat av väletablerade uppföljningssystem, arbetsmetoder och verktyg för alla avdelningar – som också kan utbyta erfarenheter och lära av varandra. Som anställd på Bravida finns många möjligheter att utvecklas internt och göra karriär inom företaget, där ”Bravidaskolan” är en väletablerad satsning.

–  Vi jobbar mycket med att utveckla vårt erbjudande internt genom utbildningar för olika roller – där alla får möjlighet att växa inom sitt område. ”Bravidaskolan” är en ambitiös satsning där vi just nu jobbar mycket med att digitalisera skolan genom så kallad ”blended learning”.

Är där kandidaterna finns

Bravida har under året som gått också påbörjat en resa när det gäller den digitala närvaron. De arbetar ständigt med att synas mer i sociala medier och har satsat på kampanjer som anpassats efter lokala marknader. Detta är något som går hand i hand med framtida rekryteringsbehov.

– Vi kan nå våra potentiella kandidater via sociala medier och försöker därför visa en glimt av människorna bakom företagsnamnet. Att få en känsla för företagskulturen och vilka ens framtida kollegor är kan vara avgörande för magkänslan. Bland annat delar vi med oss mycket av vårt nordiska traineeprogram som riktar sig till personer med ingenjörsbakgrund.

På bild: Christine Nilsson, HR-chef, tillsammans med Koncern HR-chef Ingegerd Engquist och HR-cheferna Fredrik Löfgren och Jan Norman. Alla ingår i Bravidas Employer Brandinggrupp ledd av Christine Nilsson.

Klara Stefansson
Publicerad 06 februari

Fler Number One-artiklar

Vinnare
Spara artikel
En gemensam stolthet bygger Gävle kommun
Spara artikel
Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg
2018-12-03

Ledarskap i fokus hos Region Gävleborg

Spara artikel
Hållbara bostäder – en självklarhet för JM
2018-12-03

Hållbara bostäder – en självklarhet för JM

Spara artikel
Närvaro och engagemang när Gränges växer
2018-12-03

Närvaro och engagemang när Gränges växer

Spara artikel
Människorna på  Svenskt Näringsliv gör skillnad
2018-12-03

Människorna på Svenskt Näringsliv gör skillnad

Spara artikel
E.ON lägger energi på att bli 100 procent förnybara
2018-12-03

E.ON lägger energi på att bli 100 procent förnybara

Spara artikel
TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv
2018-12-03

TRR öppnar dörrar till framtidens arbetsliv