23 Feb 2022 kl: 00:00

MälarEnergi AB - Västerås

Västerås Energi

Vill du arbeta med Elnätsanslutningar?

Vill du arbeta med Elnätsanslutningar?


På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.


Om arbetsplatsen


Avdelningen Marknad och Mättjänster har ett övergripande ansvar för Mälarenergi Elnät ABs kundrelationer och vi möter dagligen våra kunder i mätning, avräkning och debitering samt anslutningsärenden och externa tjänster. Vi är idag 40 personer på avdelningen som är uppdelad på enheterna Projekt och System, Mättjänster Drift. Mättjänster Fält samt Sälj & Marknad. Den här rollen kommer att vara en del av enheten Sälj & Marknad som förutom försäljning av anslutningar till elnätet även arbetar med andra kundfrågor och försäljning.Dina arbetsuppgifter


Rollen som monopolsäljare är för dig som vill ha ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierade arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. I denna roll får du en god förståelse för elnätets uppbyggnad samt avtalsuppbyggnad och nätmarknadskunskap, samtidigt som du utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl.a. kunder och elinstallatörer.

Trycket på anslutningar ökar i vår region och vi söker kontinuerligt efter nya, mer effektiva sätt att möta morgondagens krav. Som monopolsäljare är du i allra högsta grad med och utvecklar vårt framtida arbetssätt och i arbetet med att säkerställa leverans av anslutning till kund i rätt tid.

Som monopolsäljare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor för kunddialogen från inkommen förfrågan till beställd anslutning, på ett kundorienterat, effektivt och kostnadsmedvetet sätt. I arbetet ingår att i samarbete med andra funktioner på företaget tekniskt dimensionera anslutningen, göra prisuppskattningar och skapa offerter. Du kommer också att ansvara för att ta fram underlag för utförande i fält och efter genomförd anslutning kommer du att ansvara för uppföljning av kostnad och dokumentation.

Rollen är en kritisk funktion som har stora kontaktytor både internt och externt. Det är en samordnande roll som ställer höga krav på kommunikation såväl som ordning och reda. Det är en roll för dig som vill vara med och skapa framtidens hållbara samhälle.Din profil


Vi söker dig med relevant högskoleexamen inom elkraft, energi & miljö eller liknande. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av kundbemötande och att du trivs med att arbeta serviceorienterat och att ha både muntlig och skriftlig dialog mot kund. Det är meriterande om har arbetat inom elkraft eller energiområdet tidigare.

Som person är du analytiskt lagd, har ett tekniskt intresse och är intresserad av att få lära dig mer inom elkraftområdet. Du har också ett intresse för affärer, avtal och kundrelationer. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat och i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig. Du tar stort ansvar för ditt arbete där ordning och reda är viktigt för dig.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.Övrigt


Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad – för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 3 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.
Kontakt


Sofia Olofsson
Enhetschef – Elnät Marknad & Mättjänster – Sälj & Marknad
021-39 50 48

Ansök senast:
2022-03-15