8 Jun 2022 kl: 07:11
Vi söker två enhetschefer till verksamhet Ordinärt boende, hemtjänst

Array - Stenungsunds kommun - Stenungsund

Stenungsund Enhetschef

Vi söker två enhetschefer till verksamhet Ordinärt boende, hemtjänst

Vi söker två enhetschefer till verksamhet Ordinärt boende, hemtjänst


Om arbetsplatsen

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 4 verksamheter; särskilt boende/kommunal hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg, ordinärt boende/personlig assistans samt funktionshinder.

Inom Vård och omsorg verkställs insatser enligt SoL (Socialtjänstlagen) riktat till människor med behov av hjälp och stöd i hemmet, särskilda boenden, tillfälligt behov av korttidsplats samt personlig assistans enligt LSS. I verksamhetsområdet Ordinärt boende ingår hemtjänst, korttidsenhet och personlig assistans.

Då hemtjänstverksamheten växer behöver vi förstärka med fler chefer. Är du en trygg person som gärna tar ett ansvar, som trivs med det nära ledarskapet och har stort intresse för verksamhetsområdet? Vill du också tillsammans med ledningsgruppen driva verksamhetens kvalité och utveckling framåt?

Om du svarar JA på ovanstående frågor är jobbet som enhetschef för hemtjänst i Stenungssund perfekt för dig!

Arbetsuppgifter

Hemtjänsten som verksamhet växer och vi behöver förstärka med fler enhetschefer. Som enhetschef får du ett spännande och utmanande uppdrag gällande att leda, planera och utveckla verksamheten. Arbetssättet sker utifrån ett närvarande ledarskap. Tillsammans med medarbetarna arbetar ni för att omsorgstagarna får stöd med de insatser de beviljats och att insatserna utformas utifrån individens behov och önskemål. Samverkan är också en viktig del av uppdraget där du för dialog med olika samverkanspartners och fackliga organisationer.

Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för verksamheten. Ledningsgruppen arbetar med att driva det strategiska arbetet framåt och nå uppsatta mål. Du kommer också ha ansvarsområden som syftar till att övergripande gynna verksamhetens utveckling. Ditt engagemang och roll i ledningsgruppen är en viktig del i arbetet för ledningsgruppens gemensamma utveckling, effektivitet och framförallt god trivsel.

Höjdpunkter med tjänsten:
• Innovation och utveckling – stort ansvar i att både leda, och utveckla verksamheten
• Attrahera kompetens ambassadörskap genom att vara förebild och att visa på vad verksamheten gör
• Arbeta med de senaste digitala arbetsverktygen
• Ett nära ledarskap, en god gemenskap och med syn att det är viktigt att ha roligt på jobbet
• Läget: nära kommunikationer, shopping, gym och havet

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet och arbete som chef och med utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren finner relevant. Du har förmåga att se helheten såväl som delens specifika krav och behov. Du har god förmåga att leda arbetsgrupper, vara en i teamet (ledningsgruppen) och driva och kvalitetssäkra processer. Du behöver även ha intresse för digitalisering och de nya arbetssätt vi inför med hjälp av teknik, samt kunna arbeta med medarbetarnas innovativa förslag på förbättringar/förändringar i vardagen.

Krav:
• Erfarenhet av chefsarbete
• Relevant utbildning högskolenivå
• B-körkort
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Meriterande:
• God kunskap om de vanligt förekommande systemen, t.ex, Personec, Procapita, Time Care

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tjänsterna tillsätts om erforderliga beslut tas. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!

Provanställning kommer att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-15

Referensnummer: A1130737

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Caroline Eriksson
Verksamhetschef Vård och omsorg
0303-73 02 21
caroline.eriksson@stenungsund.se

Facklig företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
0303-73 00 00.


Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!