11 Feb 2022 kl: 00:00
Vi söker just din kompetens som gymnasielärare till Danderyds gymnasium

Danderyds kommun - Danderyds kommun

Danderyds kommun Lärare

Vi söker just din kompetens som gymnasielärare till Danderyds gymnasium

Vi söker just din kompetens som gymnasielärare till Danderyds gymnasium


Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1430 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens vision. Vill du vara med på vår resa?

Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med cirka 1300 elever och cirka 150 medarbetare. Danderyds gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Utöver det stora utbudet av inriktningar och fördjupningar inom de ordinarie programmen erbjuder vi särskilda varianter med spetsutbildning i matematik, nationell idrottsutbildning och en nystartad estetisk fördjupning med projekt som arbetsmetod. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. Vi har höga målsättningar för eleverna och de allra flesta går sedan vidare till högre studier.

Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. För att uppnå detta arbetar vi på skolan utifrån fem fokusområden som fokuserar på att arbeta mer tillsammans, skapa en gemensam förståelse för feedback, säkerställa elevernas aktiva närvaro, att förskjuta elevhälsoarbetet till ett mer förebyggande arbete samt att i varje steg säkerställa att det vi gör ger önskvärd effekt.

Danderyds gymnasium befinner sig i en spännande utvecklingsfas och expanderar med flera klasser inom ett antal olika områden. Vi söker därför lärare med en mängd olika behörigheter. Våra primära expansionsområden sker inom teknik- och samhällsprogrammet. Vi söker dig som vill vara med att bygga upp de nya likväl som vidareutveckla de redan etablerade delarna av skolan.

Arbetsuppgifter


Som gymnasielärare hos oss innebär ditt arbete att planera, genomföra och utvärdera undervisningen enligt aktuella styrdokument. Undervisningens innehåll ska kunna anpassas efter elevernas behov, för de som behöver extra stöd men också en extra utmaning. Du kommer att delta i utvecklandet av undervisning och utbildning inom framför allt programarbetslag. Vi organiserar oss utifrån programarbetslag och befinner oss i en process för att stärka arbetet kring klasserna som innebär att du samarbetar med ett mindre antal lärare, kring ett mindre antal klasser. Vidare kommer du att delta på exempelvis ämneskonferenser, personalmöten och fortbildning. I rollen ingår även mentorskap för dina elever där du leder mentorstid varje vecka och utvecklingssamtal varje termin.

Skolan arbetar aktivt med att ha en löpande kommunikation med våra elever kring deras lärande samt arbetar med tillgänglighet och inkludering. Vi har ett strukturerat sätt att arbeta med kollegialt lärande och professionsutveckling.Kvalifikationer


Vi är intresserade av alla ansökningar, oavsett om du är nyexaminerad eller har erfarenhet och oavsett din ämnesbehörighet, du kommer att få möjlighet att ange din ämnesbehörighet vid ansökan. Vi tror att du värderar samarbete högt då vi fokuserar på att bygga stabila team runt våra fördjupningar och premierar särskilt förmågan att arbeta i team.

Vi söker dig som:

 • Har lärarlegitimation, denna bifogas i din ansökan.
 • Har goda kunskaper och erfarenhet av digitala miljöer.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning på gymnasienivå.

  För att lyckas i rollen som gymnasielärare hos oss arbetar du enligt en tydlig process, planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Du sätter upp mål och lägger stor vikt vid att uppnå ett gott resultat. Vi söker dig som har en drivkraft i utvecklingsarbete och förmågan att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du ingår i ett arbetslag och i ett fördjupningsteam och förväntas kunna samarbeta mycket väl likväl som att ta ansvar för individuella uppgifter. Med en god kommunikativ förmåga och lyhördhet fokuserar du på att hitta lösningar för att nå det gemensamma målet. Du har ett starkt fokus och en god förståelse för elevernas lärande och deras kunskapsutveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och i synnerhet i relation till det team du kommer att tillhöra.

  Provanställning kan komma att tillämpas.

  Anställningens omfattning


  Anställningsform:

  Tillsvidareanställning

  Omfattning:

  Heltid

  Omfattning heltid alternativt deltid enligt överenskommelse.

  Tillträde:

  Tillträde HT 2022

  Erfarenhet:

  Ingen erfarenhet krävs  Ansökan


  Senaste ansökningsdag:

  2022-03-06

  Arbetsgivarens referensnummer:

  A1092972  Kontaktperson(er)


  Erik Håkansson, Biträdande rektor
  Telefon:
  073 – 748 19 22
  E-post:
  erik.hakansson@danderyd.se

  Fackliga företrädare
  Facklig företrädare nås via kommunens Kontaktcenter,
  Telefon:
  08-56891000

  Sara Karlsson, Lärarförbundet
  E-post:
  sara.karlsson@danderyd.se

  Ida Ihr, Lärarnas riksförbund
  E-post:
  Ida.Ihr@danderyd.se  Övrigt


  Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Besök gärna vår jobbportal https://www.danderyd.se/ovriga-verksamheter/jobb/ om du vill veta vad våra chefer säger om kommunens uppdrag och utvecklingen framåt. Här kan du också samla information, bland annat om våra förmåner. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

  För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

  Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.