30 Maj 2022 kl: 08:15
Verksamhetschef grundskola, grundsärskola och fritidshem

Array - Strömstads kommun - Strömstad

Strömstad Verksamhetschef

Verksamhetschef grundskola, grundsärskola och fritidshem

Verksamhetschef grundskola, grundsärskola och fritidshem


Om arbetsplatsen


Strömstads kommun är en liten och nära organisation där alla är viktiga och arbetar tillsammans för att leverera bästa möjliga service.

Barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla utbildning för barns och elevers personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi arbetar utifrån helhetsidén att lärande och utveckling sker genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att all utbildningsverksamhet ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.Arbetsuppgifter


Vill du vara med och driva Strömstads utvecklingsresa mot målet att bli en erkänt bra utbildningsverksamhet?!

Vår verksamhetschef för grundskola, grundsärskola och fritidshem går vidare till nya utmaningar. Vi söker nu hennes efterträdare och kollega till våra två andra verksamhetschefer inom förskola/kulturskola/bibliotek samt gymnasium/vuxenutbildning. Verksamhetschefen är tillika skolchef för grundskolan.

Som verksamhetschef är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp. Din uppgift i ledningsgruppen är att i samverkan med engagerade kollegor arbeta med styrning, kvalitetsmål, strategiska planering och utveckling utifrån en helhetssyn på förvaltningens samtliga verksamheter.

Som verksamhetschef är du också chef för åtta rektorer samt ett par administratörer och du har ett övergripande ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda våra rektorer så att de, med våra barn och elever i fokus, utvecklar verksamheten på bästa sätt mot uppsatta mål. I uppdraget ingår också att säkerställa att verksamheten bedrivs utifrån behov, lagstiftning och god ekonomisk hushållning. En god samverkan med personalföreträdare skapar förutsättning verksamhetsutveckling. Som verksamhetschef ska du genomföra ditt arbete på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet.

Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande förvaltning med många erfarna kollegor. Som stöd för ditt chefsuppdrag finns stödfunktioner för HR, ekonomi, IT och verksamhetsutveckling.

Som chef i Strömstads kommun erbjuds du möjlighet till ledarskapsutbildning och kontinuerlig fortbildning.Kvalifikationer


Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för våra barn och elevers förutsättningar att utvecklas och lära. Du har ett genuint intresse för att arbeta med ständiga förbättringar och styrning av utbildningsverksamheter utifrån ett barn- och elevperspektiv. Vi ser att du har en pedagogisk högskoleutbildning och en rektorsutbildning samt flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning. Du har god förståelse för vad det innebär att arbete i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer.

För att trivas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor, men också känna dig trygg i att arbeta självständigt. För oss är det viktigt att vi i vårt gemensamma ledningsgruppsarbete antar ett helhetsperspektiv för hela skolsystemet och att vi samarbetar för att på bästa sätt möta utmaningar och möjligheter inom alla våra verksamheter. Högt i tak i dialoger, samverkan och bemötande är viktiga beståndsdelar i vårt samarbete.

Det är av stor vikt att du är tydlig i din roll som chef och att du är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du leder och vågar utmana till utveckling. Du tycker om att arbeta med många parallella processer, du vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Du har erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete och är van vid att arbeta utifrån budget, prognos, uppföljning och rapporter. Du har också god kännedom om den lagstiftning som reglerar verksamheten.

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan redan idag – urval och intervjuer sker löpande.Om anställningen


Anställningsform: Tillsvidareanställning
Referensnummer: A1128771/2022
Kommun: Strömstad
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-06-20Kontakt


Kontaktperson
Helene Evensen, Förvaltningschef
helene.evensen@stromstad.se
0526 191 27