25 Maj 2022 kl: 14:47
Vattenstrateg

Array - Landskrona stad - Landskrona

Landskrona Vattenstrateg

Vattenstrateg

Vattenstrateg


Om arbetsplatsen


Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.

I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!Arbetsuppgifter


Vi söker nu dig som kan förstärka våra insatser för bättre vattenkvalité i Saxåns och Braåns avrinningsområde. Arbetet går ut på att identifiera lämpliga platser för att genomföra åtgärder för att förbättra vattenkvalitén och öka den biologiska mångfalden. Åtgärderna ska projekteras och bidrag ska sökas för att säkra finansiering för genomförandet.

Ett flertal projekt har redan genomförts och det finns ett flertal projekt som är finansierade och klara att genomföras. Det finns även ett flertal projekt som är på ritningsstadiet, där det finns platser med lämpliga åtgärdsinsatser identifierade som behöver projekteras och finansieras genom de intressenter som är aktuella. Fortlöpande förutsätts du också arbeta med att identifiera nya lämpliga platser för åtgärder. Arbetet innebär omfattande dialoger med myndigheter, markägare och allmänhet för att bygga förtroendefulla relationerKvalifikationer


 • Utbildning om vattendragets dynamik, kemi och biologi på högskolenivå – Meriterande. Lämpliga utbildningar kan vara hydrolog, biolog, limnolog och liknande som prövas i det enskilda fallet.
 • Kunskap om offentlig organisation och administration på kommunal och regional nivå. Meriterande om du har arbetat på kommun eller länsstyrelse och / eller har läst utbildning som inkluderat moment med offentlig förvaltning.
 • unskap om lagstiftning som reglerar aktuell typ av projekt.
  Meriterande om du har dokumenterad utbildning eller erfarenhet av miljöbalken, lagen om offentlig upphandling, vattenlagen, förvaltningslagen, m.fl lagstiftningar som kan vara aktuella.
 • Kunskap om stödformer och processer för att söka medel för aktuell typ av projekt. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med att söka medel för att genomföra vattenvårdande projekt som LOVA och LONA.
 • Erfarenhet av projektering och genomförande av markarbeten. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektering av markarbeten.
 • Affärsmässig
 • Resultatorienterad (målmedvetenhet) – Krav
  Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.
 • Kreativ (öppenhet) – Krav
  Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
 • Relationsskapande (extraversion) – Krav
  Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.
 • Lösningsorienterad (problemlösningsförmåga) – Krav
  Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.Anställningens omfattning


Anställningsform: Tidsbegränsad till 2023-08-01. Finns goda möjligheter till förlängning. Tillträde snarast efter semesterperioden.

Omfattning: Heltid

Tillträde Tillträde: 2022-08-01

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-24

Referensnummer: SOS01/2022

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid. Kan förekomma arbete kväll och helger.

Kontakt

Jörgen Hanak, Miljöchef

0418-47 06 02

jorgen.hanak@landskrona.se

Robert Andersson, Vattenstrateg

0418-47 36 05

robert.andersson@landskrona.se

Facklig företrädare

Martin Lindahl, Ombud för Vision

0418-473749

martin.lindahl@landskrona.seÖvrigt


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.

Läs mer om oss här.

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.