13 Jun 2022 kl: 08:58
Vårdenhetschef till Sektionen för Hematologi och Koagulation

Array - Sahlgrenska Universitetssjukhuset - Göteborg

Göteborg Enhetschef

Vårdenhetschef till Sektionen för Hematologi och Koagulation

Vi söker vårdenhetschef till Sektionen för Hematologi och Koagulation


Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 6, Medicin Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Sektionen för Hematologi och Koagulation

Sektionen för Hematologi och Koagulation är en högspecialiserad verksamhet med ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och för den högspecialiserade vården inom Västra Götaland samt Norra Halland. Öppenvården omfattar hematologimottagningen som är indelad i olika team, koagulationscentrum samt en forskningsenhet. Slutenvården består av en avdelning med 22 slutenvårdsplatser. Sektionen bedriver omfattande forskning, fortlöpande internutbildning för all personal och kontinuerligt förbättringsarbete. Arbetsplatsen präglas av en medarbetaregrupp med hög kompetens, högspecialiserad vård samt ett teambaserat arbetssätt med ett tätt samarbete mellan öppen- och slutenvård och mellan olika personalkategorier.

Vi söker nu en vårdenhetschef med ansvar för öppen- och slutenvård inom sektionen för Hematologi och Koagulation. Ledarskapet delas tillsammans med befintlig vårdenhetschef som vi tror kommer att vara en viktig resurs för dig när du skall etablera dig i din nya roll. Ni kommer att ges frihet att själva hitta en modell för hur ni vill fördela arbete och ansvar. En erfaren sektionsledare finns som en gemensam resurs för ert ledarskap.

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och en möjlighet att forma och leda en spännande och avancerad vård!

Om rollen som vårdenhetschef

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du enheten utifrån verksamhetens vision och mål. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är en närvarande chef och har en rik och kontinuerlig dialog med dina medarbetare. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp vilket innebär engagemang i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdutbildning med erfarenhet av mottagningsverksamhet eller slutenvård. Tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap och akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du agerar förtroendeingivande både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utmanande situationer. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus, planerar, organiserar och slutför dina åtaganden. Du är genuint intresserad av att stödja och leda andra. Du är tydlig och har förmåga att föra fram ditt budskap på ett engagerat och övertygande sätt. Du har ett sätt som främjar kontakter, samarbete och samverkan. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Generell information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/4844

Kontakt
Verksamhetschef: Björn Lindkvist , 070-9666315

Facklig företrädare
Vårdförbundet, Malin Lund , 070-0207921
Vision, Niki Blomqvist , 070-0824724

Saco, Ylva Kastrup , 070-8718156
Kommunal, Isabelle Yalcintas, 070-5087804

Sista ansökningsdag 2022-07-01