21 Feb 2022 kl: 00:00

Kristianstads kommun - Kristianstad

Kristianstad Enhetschef

Teamledare Barnsekreterarteamet

Teamledare Barnsekreterarteamet


Om arbetsplatsen


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Är du intresserad av att vara en viktig kugge i Kristianstads kommuns familjehemsvård är du välkommen att söka den utannonserade tjänsten som teamledare. Vi ser fram emot din ansökan!Arbetsuppgifter


Som teamledare ansvarar du för den operativa arbetsledningen i Barnsekreterarteamet med åtta socialsekreterare, där handläggarna arbetar med uppföljning av familjehemsplacerade barn/ungdomar i åldern 0-20 år. Vidare har handläggarna ansvar för utredningar och insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av unga (LVU). Du ansvarar för att leda och fördela arbetet i teamet samt för att fatta beslut i enskilda ärenden enligt gällande delegationsordning.

Rollen som teamledare innefattar även arbetsledning och handledning i enskilda ärenden. Teamledaren ansvarar för föredragning av ärenden i FR/KR-förhandlingar. Du ska i din roll bland annat bistå enhetschef inför medarbetar- och lönesamtal. Du förväntas ha stor kunskap inom familjehemsvård, relevant lagstiftning samt vara garant för att rutiner och rättssäkerhet upprätthålls. Du kommer även att delta i enhetens ledningsgrupp samt i metodutveckling inom enheten.Kvalifikationer


Vi söker dig som har ett coachande förhållningssätt och som kan leda och motivera medarbetarna att nå verksamhetens mål. Du är väl förtrogen med vad familjehemsvårdens arbete innebär och förväntas ha handlingsförmåga och kunna fatta beslut inom ansvarsområdet. Då arbetet ofta innebär att driva flera processer parallellt har du förmåga att planera och strukturera ditt arbete väl.

Dina personliga egenskaper är viktiga för att passa in i rollen som teamledare och därför är du trygg i dig själv, flexibel, kreativ och modig. Du behöver våga se och ta ansvar. Vi uppskattar förmågan att kunna lyssna, visa empati och respekt. Vidare har du förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut. Du har även en god initiativförmåga.

För denna tjänst krävs socionomexamen och minst fem års erfarenhet av myndighetsutövande arbete inom socialtjänstens barn och ungdomsvård. Utbildning i BBiC är ett krav. Ledarutbildning och/eller ledarerfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av familjehemsvård. Vi ser gärna att du har genomgången grund- och fördjupningsutbildning i signs of safety. Erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare är också meriterande.

Tjänsten ställer krav på en god kommunikations- och samarbetsförmåga och du förväntas kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du som söker har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt kunna ta dig runt i kommunen vid behov.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-03-13

Arbetsplats: Skåne län

Kommun: Kristianstad

Yrkeskategori: Socialsekreterare

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde för tjänsten är 22-06-01.

Referensnummer: AOV-2022-11

Löneform: Månadslön.

Kontaktperson

Elsie Sjöö

enhetschef 044-13 55 54

Fackliga företrädare

Johanna Björklund

Akademikerförbundet SSR 044-13 23 95

Lavdim Rushiti

Vision 0768-82 74 51Övrigt


Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.