3 Jun 2022 kl: 09:23
Studiekoordinator/Forskningssjuksköterska till Ögonsjukvården

Array - Sahlgrenska Universitetssjukhuset - Göteborg

Göteborg Forskare

Studiekoordinator/Forskningssjuksköterska till Ögonsjukvården

Studiekoordinator/Forskningssjuksköterska till Ögonsjukvården


Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Ögonmottagning Mölndal

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.


Är du utbildad sjuksköterska med erfarenhet av kliniska prövningar?
Då har vi tjänsten för dig!

Ögonsjukvården är en forskningsaktiv verksamhet som bedriver forskning inom många områden såsom barnögonsjukdomar, hornhinnesjukdomar, grå och grön starr samt näthinnesjukdomar. Just nu har vi stort fokus på kliniska studier inom ögonområdet, bland annat egna (akademisponsrade, det vill säga fristående från industrin) randomiserade kliniska läkemedelsprövningar.

För att bedriva vår forskning på bästa möjliga sätt och utvecklas inom området söker vi nu efter en studiekoordinator/forskningssjuksköterska till en av våra kliniska prövningar. Vi erbjuder en kombinationstjänst där du arbetar som studiekoordinator/forskningssjuksköterska och en viss del som sjuksköterska (för att lära dig mer om ögon) på vår ögonmottagning i Mölndal. Omfattningen och utformning av arbetet som forskningssjuksköterska kan diskuteras vid tillsättningen. Vi vill hitta ett koncept som passar både dig och verksamhetens behov.


Om tjänsten

Rollen som studiekoordinator/forskningssjuksköterska innebär både praktiskt och administrativt arbete kring kliniska studier. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att rekrytera och informera forskningspatienter, utföra vissa ögonundersökningar, föra studieprotokoll samt koordinera en pågående klinisk läkemedelsprövning.

Ett varierande arbete som innebär allt från att vara studiekoordinator i kliniska prövningar till omvårdnad och omhändertagande av forskningspatienter och andra ögonpatienter som kommer till vår verksamhet. Du kommer att arbeta i olika team med andra sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och forskare.

Du behöver inte ha arbetat inom ögonsjukvård tidigare och vi har möjlighet att erbjuda utbildning till ögonspecialistsjuksköterska, som sedan 2018 är en specialistsjuksköterskeutbildning.


Om dig

Du som söker är legitimerad sjuksköterska och tidigare erfarenhet av att arbeta med kliniska studier är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten. För att trivas i rollen krävs det att du har ett forskningsintresse, att du är en person som tycker om att arbeta både självständigt och i ett team. Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och flexibel i ditt sätt att arbeta.


Om verksamheten

Med över 250 medarbetare är vi en av Sveriges största ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men ögonsjukvården bedrivs även på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus, Kongahälla center, Frölunda specialistsjukhus och på Sahlgrenska sjukhuset.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier; sjuksköterskor – både allmän-, ögonspecialist- och operationssjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, kanslister, läkare, koordinatorer, biomedicinska analytiker och fotografer.

Tillsammans för patienten – Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Anställningens omfattning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast: 2022-06-22
Referensnummer:
2022/3438
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner

Anna Lindqvist
Vårdenhetschef – 076-1092823

Teija Tydén
Vårdförbundet – 031-3430094


Om Västra Götalandsregionen


Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion