1 Jun 2022 kl: 12:32
Studie-och yrkesvägledare

Array - Åre kommun - Järpen

Järpen Studie- och yrkesvägledare

Studie-och yrkesvägledare

Studie-och yrkesvägledare


Om arbetsplatsen

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommun är stolta över att vara en samisk förvaltningskommun och vi välkomnar sökande som har språklig och kulturell kunskap i samiska.

Arbetsuppgifter

I Åre kommun är studie- och yrkesvägledare tillsammans med skolkuratorer, skolsköterskor, skolpsykologer, logoped och skolläkare centralt anställda inom enheten Centralt stöd.

Under ledning av respektive rektor arbetar de centralt anställda funktionerna inom elevhälsan tillsammans med övrig personal för att främja barns och elevers hälsa och utveckling samt för att stödja lärande.

Som Studie- och yrkesvägledare i Åre kommun arbetar du med enskilda vägledningssamtal och gruppvägledningssamtal riktade till elever.

Tillsammans med rektor och arbetslagen ansvarar du också för att utveckla SYV-uppdraget och vägledningen utifrån de allmänna råden för studie- och yrkesvägledning, den kommunala huvudmannaplanen och den lokala skola- omvärldsplanen.

Du samverkar med lärare och övrig personal för att utveckla elevernas valkompetens och bidrar till att skapa en gynnsam lärande- och utvecklingsmiljö för samtliga elever.

Uppdraget är riktat mot en skolenhet i kommunen och du tillhör en yrkesgrupp med två andra Studie- och yrkesvägledare.

Kvalifikationer

Du är utbildad studie- och yrkesvägledare och har en studie- och yrkesvägledarexamen. Meriterande är god kunskap om studie- och yrkesvägledning samt erfarenhet från arbete i grundskola.

Det är viktigt att du har en god organisationsförmåga och kan planera verksamheten på ett strukturerat sätt.

Vi värdesätter din goda förmåga att arbeta både självständigt och samverka både internt och med andra professioner.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, vårdnadshavare och personal.

Anställningens omfattning

Tillträde: Tillträde 8 augusti eller enligt överenskommelse.
Inför anställning skall utdrag ur belastningsregistret uppvisas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: C89930

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-15
Kommun: Åre

Omfattning: Heltid

Kontakt

Fredrik Nower, tf Chef Centralt stöd
fredrik.nower@are.se
0647-16131

Facklig företrädare
Facklig representant nås via kundtjänst
0647-16100ÖvrigtAnställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.