8 Jun 2022 kl: 07:22
Specialpedagog till Vuxenutbildningen

Array - Borlänge kommun - Borlänge

Borlänge Specialpedagog

Specialpedagog till Vuxenutbildningen

Specialpedagog till Vuxenutbildningen


Om arbetsplatsen


Vuxenutbildningen i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan ska präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet och att alltid ha förhållningssätt med elevens lärande i centrum.

Komvux är vuxenutbildningens egna utbildningsanordnare i Borlänge kommun. På Komvux är vi ca 65 medarbetare och har löpande ca 730 elever i studier. Undervisning bedrivs inom Svenska för invandrare (sfi) samt kurser på grundläggande- och gymnasial nivå, även yrkesutbildningar erbjuds.

Det övergripande målet för vuxenutbildningen i Borlänge är att arbeta för att få fler Borlängebor i egen försörjning. Detta kan ske på olika sätt. Antingen genom att erbjuda kompletterande studier för en gymnasieexamen/behörighet till yrkeshögskola/högskola, eller erbjudande av yrkesutbildningar inom bristyrken.

Verksamheten, som är belägen i Högskolan Dalarnas lokaler, tillhandahåller:

• Studie- och yrkesvägledning
• Grundläggande och gymnasial utbildning
• Vård- och omsorgsutbildning
• Barnskötarutbildning
• Utbildning i svenska för invandrare (sfi)
• Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)
• Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
• Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Vuxenutbildningen är i en fas med att utveckla, bredda och stärka den specialpedagogiska verksamheten. Vi vill ha med dig i vårt arbetslag som vill vara delaktig i detta spännande utvecklingsarbete med fokus på ökad måluppfyllelse för våra elever. Vi söker dig med god förmåga att möta eleven efter elevens förutsättningar och behov av extra stöd och hjälp.

Vi ser det som självklart att arbeta med elever som har olika bakgrund och studieförutsättningar och att anpassa vår undervisning/bemötande därefter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!

– Jag finns här för borlängebon
– Jag gillar utmaningar
– Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.Arbetsuppgifter


Vi söker dig som vill arbeta nära rektor och andra professioner inom Komvux.
I rollen som specialpedagog ansvarar du för arbetsuppgifter som rektor delegerar. Du har helhetsbilden för Komvux elever vad gäller insatser och åtgärder för elever i behov av stöd inom framför allt yrkesutbildningarna. Du genomför utredningar som sedan ligger till grund för rektorsbeslut. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar. Du kommer att tillhöra arbetslag stödteamet

Som specialpedagog leder du och utvecklar det specialpedagogiska arbetet på Vuxenutbildningen i ett nära samarbete med ledning och lärarna. I första hand är tjänsten riktad mot Komvux yrkesutbildningar.
Du är öppen för nya arbetssätt, kreativ problemlösare och van vid att arbeta med specialpedagogiska metoder, extra anpassningar och särskilt stöd och att handleda lärare.

Som specialpedagog arbetar du handledande med fokus på grupp och organisation utifrån analyser på individ-, grupp- och organisationsnivå. Som specialpedagog agerar du rådgivande för elever, kollegor och andra berörda i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. Du stödjer lärare i att strukturera arbetet i syfte att underlätta elevernas inlärningssituation.

Som specialpedagog arbetar du för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering till våra elever genom att:

– identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen åt våra elever
– i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer så att elever får så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt
– genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar
– delta i och leda specialpedagogiskt förändringsarbete och att delta i och leda kvalificerade samtal
– delta i verksamhetens kvalitetsarbete genom uppföljning och utvärdering
– arbetar för att undanröja hinder och svårigheter i lärmiljön, utveckla alternativa lärmiljöer och lärverktyg.

Du kan också komma att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare.Kvalifikationer


Du är specialpedagog och legitimerad lärare samt har erfarenhet av specialpedagogisk undervisning gärna riktat mot vuxna elever. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda pedagogisk personal, enskilt och i grupp och om du har utbildning inom läs- och skrivinlärning eller alfabetisering.

Du är väl insatt i vuxenutbildningens styrdokument. Det är önskvärt att du har vana av att arbeta i en IT-miljö med Office 365 som grund. Dessutom är det meriterande om du erfarenhet av att arbeta med människor med svenska som ett främmande språk, då stor del av våra elever har utomnordisk härkomst. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav.

Som specialpedagog är du öppen för nya arbetssätt, är en kreativ problemlösare och van vid att arbeta med specialpedagogiska metoder, extra anpassningar och särskilt stöd.

Som person söker vi dig som har god samarbetsförmåga, kunskap om och förståelse för målgruppens behov av stöd, goda ledaregenskaper, är relationsskapande, tydlig i kommunikation och är kvalitetsmedveten. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du arbetar lösningsfokuserat och kan se möjligheter när du ställs inför nya utmaningar.

Du har självklart ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever och alla dina kollegor.

Då vuxenutbildningen är under ständig förändring för att möta samhällets behov och utveckling, söker vi dig som gärna vill vara med på vår utvecklingsresa inom vuxenutbildningen i Borlänge kommun.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpnade under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.Anställningens omfattning


Tillträde: 2022-08-01
Alternativt tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-06-21
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Referensnummer: A1132641
Löneform: Månadslön


Kontaktperson

Niclas Grahn, Biträdande rektor
0243-648 90


Facklig företrädare

Roger Berglund, Lärarförbundet
0243-662 13
Övrigt


För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.