3 Jun 2022 kl: 12:30
Specialist Digital tillgänglighet

Array - Samhall - Stockholm

Stockholm E-handelsspecialist

Specialist Digital tillgänglighet

Specialist Digital tillgänglighet


Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos våra medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i våra kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden. På Sveriges viktigaste företag är du med och gör skillnad för många. Nu söker vi en Specialist inom digital tillgänglighet.


Arbetsbeskrivning

Som Specialist inom digital tillgänglighet ansvarar du för att leda arbetet med att utveckla en strategi för digital tillgänglighet för Samhall.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

 • Ta fram och ansvara för planer och roadmap för att realisera strategin
 • Ta fram och äga Samhalls kravbild för digital tillgänglighet vid utveckling av digitala verktyg
 • Ansvara för att koordinera, målsätta och leda tvärfunktionella arbetsgrupp/er som arbetar med digital tillgänglighet
 • Ansvara för att sätta upp och utveckla gemensamma arbetssätt så att digital tillgänglighet genomsyrar kultur och lärande på Samhall
 • Ansvara för externa samarbeten med t ex funktionsrättsorganisationer, techbolag, forskning m fl för utveckling av digital tillgänglighet
 • Ansvara för att data sammanställs samt för uppföljning av satta mål och aktiviteter
 • Detta är en nyinrättad tjänst där du får möjlighet att vara med att skapa arbetssätt och rutiner inom rollen. Du ingår i centrala HR & Kommunikationsavdelningen och rapporterar till chef för kultur, lärande och organisation.

  Önskvärda kvalifikationer

 • Mångårig erfarenhet av arbete med digital tillgänglighet
 • Erfarenhet av framtagande av strategier för digital tillgänglighet
 • God kunskap om praktiskt arbetsmiljöarbete
 • God förmåga att leda grupper och projekt
 • Stor egen drivkraft och förmåga att arbeta långsiktigt och strukturerat
 • Hög social kompetens och förmåga att skapa goda relationer
 • Har god förmåga att utrycka dig i svenska i såväl tal som skrift
 • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som kännetecknas av din förmåga att skapa förtroende och bygga relationer, se möjligheter och skapa lösningar. Du är utvecklingsinriktad och har förmågan att förmedla budskap på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du målmedveten, strukturerad och trivs att arbeta både självständigt och i team.

  Ansökan och övrig information

  Vill du bli en av oss? Ansök redan idag då ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Samhall arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.

  Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siwert Ahlm (Unionen) 070-546 87 17, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24.

  Anställningsform:2022-06-17

  Kontaktperson

  Åsa Brunzell

  Direktör HR och kommunikation

  08-553 411 05

  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 600 orter och omsätter över åtta miljarder kronor per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.