20 Maj 2022 kl: 07:36
Socialsekreterare

Array - Herrljunga kommun - Herrljunga

Herrljunga Socialsekreterare

Socialsekreterare

Socialsekreterare sökes till Herrljunga kommun


Om arbetsplatsen


Välkommen till Herrljunga kommun – hjärtat av Västra Götaland! Med våra goda pendlingsmöjligheter och vår tydliga och välkomnande VI-känsla är vi kommunen och arbetsgivaren för dig. Hos oss kommer du arbeta med att ge våra invånare en god service och bidra till att nå kommunens mål om långsiktig hållbarhet och att bli 10 000 invånare. Vi är också en kommun som jobbar för att vara en kommun fri från våld.

Vi erbjuder dig bra förmåner, till exempel friskvårdsbidrag via Epassi, möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar och i samarbete med Västtrafik erbjuds du som anställd i Herrljunga kommunen möjlighet till att köpa årskort till ett subventionerat och förmånligt pris.

Inom vår verksamhet Individ och Familjeomsorgen (IFO) kommer vi vara 3 enhetschefer och vi har en verksamhetschef som är nära vår verksamhet. IFO har idag ett knappt 40-tal medarbetare och vi har flyttat till nya fina lokaler där hela IFO är samlade under samma tak, vilket är all myndighetsutövning för barn, familj och vuxna, administration samt IFO:s behandlingsteam. Arbetsplatsen ligger ca 10 minuters promenad från stationen där goda buss- och tågförbindelser finns.

Nu söker vi en socialsekreterare och kollega till gruppen försörjningsstöd. Försörjningsstöd finns inom enheten vuxen och råd och stöd. Enheten hanterar förutom försörjningsstöd, integration, dödsbon, budget och skuld, missbruk, våld i nära relation samt IFO:s individ och familjebehandlare.Arbetsuppgifter


Vi söker nu dig som är en erfaren socialsekreterare till gruppen ekonomiskt bistånd. Du kommer huvudsakligen att arbeta med myndighetsutövning genom att utreda och fatta beslut om rätten till ekonomiskt bistånd, bostadssociala kontrakt samt följa upp insatser för den enskilde. I rollen som socialsekreterare ingår alla arbetsuppgifter kopplat till handläggning av ekonomiskt bistånd, Vi arbetar också med boendefrågor, dödsbon, budget- och skuld, förmedling av egna medel samt mottagande av nyanlända personer/flyktingar.

I ditt arbete träffar du individer som befinner sig i olika livssituationer och ärendena är därför varierande, både innehållsmässigt och över tid. Det sociala arbetet är grundläggande för oss. Målet med vårt sociala arbete är att främja människors möjligheter till självförsörjning och självständighet. För att förstå var och ens unika situation behövs samverkan, både internt och externt, som en förutsättning i det sociala arbetet för den enskildes helhetssituation.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med positiv stämning och god sammanhållning där vårt mål är en tillitsbaserad organisation och som socialsekreterare få möjlighet att växa och utvecklas i det sociala arbetet.
Gruppen består av fyra socialsekreterare. Vi bryr oss om varandra och har ett tillåtande och öppet arbetsklimat. Extern handledning och kontinuerlig fortbildning ser vi som en självklarhet och tillsammans med dina kollegor driver vi verksamhetens utveckling framåt.

Vi arbetar aktivt med att alltid utgå från våra fyra T:n, Tillit, Trygghet, Tillgänglighet och Transparens både gentemot invånarna i Herrljunga, gentemot kollegor och verksamhet.

Välkommen till en arbetsplats där vi tillsammans gör skillnad!Kvalifikationer


Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av myndighetsutövning från socialtjänsten inom ekonomiskt bistånd samt dokumenterat goda kunskaper i handläggning och dokumentation. God svenska i tal och skrift är ett krav.

För att trivas i denna roll har du erfarenhet av och tycker om att möta andra människor i olika typer av livssituationer. Du är självständig, har en god samarbetsförmåga och en vana av att samverka med andra aktörer i ditt dagliga
arbete.

Vi ser det som meriterande att du har gedigen erfarenhet som du vill dela med dig av. Vi ser ett du genom din erfarenhet kan vara ett stöd i att utforma ett konstruktivt kollegialt metodstöd samt vara stödjande vid introduktion av nya kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort för manuell växellåda och bank-id erfordras.
Urvalsarbetet pågår löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-06-19
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Referensnummer: A1126569
Löneform: Månadslön


Kontaktperson

Jeanette Sjögren, Enhetschef IFO Vuxen
Tel: 0513-17178

Mail: jeanette.sjogren@herrljunga.seÖvrigt


I Herrljunga kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Om heltidsuppdrag saknas kan det innebära att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Herrljunga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Herrljunga kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.