14 Feb 2022 kl: 00:00
Socialsekreterare till Vuxenenheten

Bollnäs kommun - Bollnäs

Bollnäs Socialsekreterare

Socialsekreterare till Vuxenenheten

Socialsekreterare till Vuxenenheten


Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen


Socialförvaltningens uppdrag är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, sjukdom, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hälso- och sjukvård, anhörigstöd, funktionsstöd och individ- och familjeomsorg.
Genom vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för delaktighet, trygghet och inflytande över sitt eget liv.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där du gör skillnad för andra. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan!Beskrivning


Vi söker dig som är socionom och som vill arbeta som socialsekreterare vid Individ- och familjeomsorgens vuxenenhet. Enheten handlägger i huvudsak ärenden avseende skadligt bruk/beroendeproblematik och våld i nära relation.

Arbetet som socialsekreterare vid vuxenenheten innefattar handläggning/utredning av inkomna ansökningar samt handläggning/bedömning avseende anmälningar jml SoL, LVM och LVU. Arbetet innefattar också beslut om insatser samt uppföljning av dessa.

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta men ska även kunna arbeta självständigt. Du ska ha ett bra bemötande och vara trygg och stabil som person, du ska vara flexibel, ha empatisk förmåga samt klara av att hantera perioder av högre arbetstempo.

Här får du möjlighet att arbeta på en trivsam arbetsplats och på en enhet med kompetenta och trevliga kollegor som sätter stort värde på trivsel och gott samarbete. Vi erbjuder kompetensutveckling, extern handledning samt personalstöd. Vi erbjuder vidare semesterväxling, friskvårdspeng samt möjlighet till distansarbete. Vi anser att det är viktigt med en god introduktion och ett nära ledarskap och att man ges förutsättningar att göra ett bra arbete. Uppdraget hos oss är både givande och utmanande och på vår arbetsplats är det viktigt att alla människor möts med respekt och professionalitet.Kvalifikationer


Du har socionomexamen och erfarenhet av handläggning, gärna inom arbetsområdena skadligt bruk och våld i nära relation. Extra meriterande är kunskaper i ASI och FREDA.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att passa in i arbetsgruppen.Villkor


Individuell lönesättning tillämpas. Körkort B krävs. Tillträde 15 maj.

Intervjuer och rekrytering kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med att skicka in din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas.
Om Bollnäs kommun


Vi anställda på Bollnäs kommun arbetar med det som är viktigt på riktigt – och tillsammans skapar vi bra dagar för de cirka 27 000 Bollnäsbor som är beroende av vårt arbete. Hos oss får du stolta kollegor som med arbetsglädje utvecklar Bollnäs långsiktigt och hållbart. I vår kommun, med över 400 föreningar, ett kulturutbud över det vanliga och en närhet till landsbygd, stad och fjäll får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop.

Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland!Generell information


Sista ansökningsdag: 2022-02-17
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Referensnummer: 2022/22
Löneform: Månadslön


Kontaktperson

Sandra Larsson Klöfver,
+4627825546


Facklig företrädare

Sara Sjöberg
SSR, +4627825341