2 Jun 2022 kl: 14:24
Skolpsykolog

Array - Emmaboda Kommun - Emmaboda

Emmaboda Psykolog

Skolpsykolog

Skolpsykolog


Om arbetsplatsen

Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige – med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Om du vill bo i vacker natur, nära skog och sjö, skapa ditt drömboende till en rimlig kostnad, vara garanterad förskoleplats och dessutom ha flera stora evenemang i din närhet så kan Emmaboda vara något för dig. Vill du dessutom vara med och påverka din omgivning har du bäst möjligheter för det i Emmaboda! Kreativa människor har påverkat och levandegjort miljön och livet här sedan länge. Emmaboda lever och vårt liv präglas av omtanke och öppenhet.

Arbetsuppgifter

Centrala barn- och elevhälsan är Bildningsförvaltningens övergripande elevhälsoteam för verksamheterna kring barn och elever, från förskolan till och med gymnasiet. Enligt rådande styrdokument ska elevhälsan stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Vi skall främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande med medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser.

Då Emmaboda kommun är en mindre kommun har du som skolpsykolog stor möjlighet att vara med i övergripande, organisatoriska processer. Du arbetar i nära samverkan med rektorer och skolornas elevhälsoteam. Du samverkar även med externa aktörer som socialtjänst, BUP och habilitering. I arbetsuppgifterna som skolpsykolog ingår först och främst främjande och förebyggande elevhälsoarbete som utbildning, konsultation, observation och handledning som ett stöd i elevernas utveckling mot utbildningens mål. Det ingår även samtal med elever och vårdnadshavare. Utöver detta tillkommer utredningar och uppföljning av dessa, samt psykologbedömningar som en del av utredning då fråga om läroplanstillhörighet är lyft. Som skolpsykolog ingår även uppdrag inom förskolan (främst observation, handledning och utbildning).

I Emmaboda kommun finns möjlighet att växla semestertillägget till fler lediga dagar. Även friskvårdsbidrag finns att söka inom kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är leg. psykolog och som har ett genuint intresse för barn och ungdomars hälsa och utveckling. Hos oss arbetar du tillsammans med ytterligare en skolpsykolog och möjlighet att dela upp ansvarsområden finns. En god kunskap om utvecklingspsykologi, pedagogisk psykologi samt npf är önskvärt, likaså är utredningsvana meriterande. Vi använder oss av bland annat Wisc och Son-r.

Du har lätt för att samarbeta men kan också planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att lyssna in andra människor, skapa förtroende och goda relationer. Datorvana är nödvändigt och erfarenheter från PMO eller annat digitaliserat journalsystem är meriterande. Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom tjänsten innebär arbete på flera enheter är B-körkort ett krav.

Rekrytering sker löpande.

Anställningens omfattning

Tillträde 2022-08-15 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 72/2022

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-19
Kommun: Emmaboda
Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner
Ann-Heléne Hellborg, Enhetschef Centrala Barn- och Elevhälsan
0471-24 92 34

Jakob Forsell
Skolpsykolog 0471-24 92 27

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0471-24 90 00


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra en god kommunikation med dig som sökande tar vi bara emot ansökningar digitalt.

Emmaboda kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.