24 Feb 2022 kl: 00:00
Skadejurist

Länsförsäkringar - Vänersborg

Vänersborg Jurist

Skadejurist

Skadejurist


Om jobbet

Uppdraget fokuserar på att skapa trygghet genom att vi bryr oss, enkelhet, kunskap, att vi driver ärendena med nöjda kunder, utifrån gällande försäkringsvillkor och lagstiftning. 

Tjänsten innebär självständig handläggning av egna skadeärenden. Du kommer att arbeta brett med i huvudsak ansvars- och rättsskyddsärenden samt skador på entreprenad inom företag- och konsumentförsäkring. Viss sakskadehantering ingår också i tjänsten. I arbetet har du kontakt med juridiska ombud, våra försäkringstagare och andra skadelidande. Arbetet innebär ett stort ansvarstagande då du själv utreder och tar beslut i ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkor, praxis och gällande lagstiftning.

Vem är du?

Vi söker dig som är jurist (och/eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.) Du har goda kunskaper inom entreprenadrätt och skadeståndsrätt samt erfarenhet av utrednings- och förhandlingsarbete. Goda språkkunskaper, i både tal och skrift, ser vi som en självklarhet tillsammans med kunskap i Officepaketet. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där egenskaper som engagemang, laganda, handlingskraft och utvecklingsvilja värdesätts. Du är beslutsför med ett affärsmässigt bolagsfokus och samtidigt en smidig kommunikatör med förmåga att skapa tillit. Du är strukturerad, ansvarsfull och uthållig i arbetet. Då vi är en serviceorganisation är det också viktigt att du jobbar på ett prestigelöst sätt och att du har lätt för att samarbeta. Bolaget förutsätter att du kan representera varumärket väl i alla tänkbara sammanhang. I Länsförsäkringar Älvsborgs företagskultur värdesätts äkthet, tillit, mod och tydlighet.

Mer information

Tjänsten är en heltidstjänst efter provanställning med placering i Borås eller Vänersborg. Organisatoriskt ingår tjänsten i skadegrupp Företag och Lantbruksskador. Vi tillämpar löpande urval.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Chef Företag och Lantbruksskador Christer Helgesson 0521-273195, 

Roger Rönnerhag, HR-specialist Rekrytering 0521-273026

Facklig företrädare Ann-Christine Öhling, FORENA 0521-273010

Sista ansökningsdag: 2022-03-16