11 Feb 2022 kl: 00:00

Sahlgrenska Universitetssjukhuset - Göteborg

Göteborg Sjuksköterska

Sjuksköterska – Vill du arbeta på Avdelning 364 beroende unga vuxna?

Sjuksköterska – Vill du arbeta på Avdelning 364 beroende unga vuxna?


Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende, Avd 364

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 364 – beroende unga vuxna är unik och den enda i sitt slag för målgruppen unga vuxna i Västra Götalandsregionen. Vårt uppdrag är att erbjuda högspecialiserad vård regionalt vilket innebär att vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen.

Målgruppen är unga vuxna patienter i åldersgruppen 16-21 år, med eller utan samtidig psykiatrisk ohälsa, som är i behov av abstinensbehandling av alkohol eller narkotika.

Vår enhet har åtta vårdplatser och tar emot såväl akut som planerad vård.

Vårdtiden är individuellt anpassad men brukar vanligtvis uppgå till cirka 14 dagar. De flesta av våra patienter kommer för planerad vård. På avdelningen arbetar dagsjuksköterska, sjuksköterskor, skötare, läkare, psykolog och kurator.

Vården är en del i en vårdkedja för unga vuxna och bedrivs i nära samverkan med Mini Maria-mottagningarna, kommuner, närstående och andra berörda samverkanspartners. Vi är en utåtriktad och dynamisk verksamhet och har därför många samarbetsytor med andra verksamheter.

Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg.

Vi erbjuder dig

Du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter då vi prioriterar kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet utbildning i exempelvis motiverande intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP), beroendelära och samsjuklighet och vi har regelbunden handledning med extern handledare.

Vi har en god arbetsmiljö med en bra dynamik och trivsel i arbetsgruppen.

Arbetsuppgifter

För att trivas i rollen som sjuksköterska hos oss är det viktigt att du är engagerad och flexibel. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i team och du är mån om att bidra till en god arbetsmiljö. Du vill också aktivt medverka i verksamhetens utvecklingsarbete och delta i utbildningsinsatser

Som sjuksköterska ansvarar du för avdelningens omvårdnadsarbete och arbetsleder i det dagliga avdelningsarbetet.

Övrigt förekommande arbetsuppgifter:     

  • Ta emot och bedöma remisser
  • Genomföra bedömningssamtal med ungdomarna inför planerad inläggning
  • Arbete i tvärprofessionellt team och teamkonferenser
  • Genomföra fördjupad intervju med patienterna enligt manual Ungdok
  • Samverka med närstående och berörda samverkansparter

 Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har du specialistutbildning i psykiatri är de meritande. Har du erfarenhet av arbete på psykiatrisk vårdavdelning och/eller arbete med barn och unga ser vi även detta som meriterande. 

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. 

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Kontakt

Vårdenhetschef, Margareta Knudsen, 070 – 082 56 52

Facklig företrädare

Vårdförbundet, Alireza Bagheri Var Kiany, 031 – 343 73 64

Sista ansökningsdag

2022-03-07