15 Feb 2022 kl: 00:00

Södra Älvsborgs Sjukhus - Borås

Borås Sjuksköterska

Sjuksköterska till psykiatrisk akutenhet med mobilt akutpsykiatriskt team

Södra Älvsborgs sjukhus, VO psykiatri, akutenhet för barn, unga och vuxna


Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha – att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3900 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du vara med och forma framtidens psykiatri?

Psykiatrins kvarter som invigdes under år 2020 är SÄS största satsning på barn- och vuxenpsykiatrisk vård på många år. Psykiatrins kvarter består av helt nybyggda lokaler med avsikt att skapa en än mer patientnära vård, integrering av öppen och sluten vård, standardiserade enheter och arbetssätt, processorientering och en teamorganisation. Vi vill att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet. Vårt mål är att bli Sveriges bästa specialistpsykiatri.

Vi söker nu dig som vill arbeta med psykiatrisk akutvård för barn, unga och vuxna. Vi är sedan årsskiftet en gemensam enhet som till viss del kommer arbetar åldersövergripande. Just nu är vi utformade i två team, ett för barn och unga och ett för vuxna. Hos oss kommer du få möjlighet att möta patienter i alla åldrar och sjukdomstillstånd vilket gör att arbetet blir både utmanande och varierande. Som sjuksköterska hos oss arbetar du med triagering och prioritering av vårdbehovet för människor som söker akut vård, telefonrådgivning och stöd till vårdgrannar, samverkanspartners och medborgare.

Tjänsten innebär att du arbetar i ett av våra team, för barn och unga eller för vuxna men även att du kommer arbeta i vårt gemensamma mobila akutpsykiatriska team som ingår i enhetens uppdrag. Arbetet i det mobila akutpsykiatriska teamet ger möjlighet till en nära, kvalificerad och personcentrerad vård i hemmet som ett alternativ till inläggning. Tillsammans med andra yrkeskategorier kommer du som en del av det tvärprofessionella teamet ge den enskilde patientens möjlighet att behandlas i sin ordinarie boendemiljö.

Har du ett specifikt intresse för att arbeta i vårt team för barn och unga eller i vårt team för vuxna så kommer det finnas möjlighet till dialog kring det vid intervjun.

Du deltar i enhetens utvecklingsarbete och erbjuds kompetensutveckling utifrån de mål som finns uppsatta för verksamheten. Vi är måna om att du ska få en bra introduktionen och därför anpassas den efter din erfarenhet.

Om oss på psykiatrisk akutmottagning för unga och vuxna  

Psykiatriska akutmottagningen vänder sig till unga och vuxna som är i behov av akut psykiatrisk vård inom upptagningsområdet Södra Älvsborg och vi gör akuta bedömningar dygnet runt. Team unga har förutom en akutmottagning även en akutavdelning med sex vårdplatser. Avdelningen bedriver även LPT-vård.

På enheten kommer du arbeta tillsammans med vårdenhetschef, vårdenhetsöverläkare, ST-läkare, socionomer, psykolog, skötare, koordinator och sekreterare.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du får gärna ha erfarenhet av psykiatrisk vård och vi ser det även som meriterande om du är specialistutbildad inom psykiatri. Vi värdesätter egenskaper såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet, god social kompetens, humor och ett positivt tänkande. Vidare är lyhördhet och förmåga att anpassa sig efter olika situationer och personligheter också viktiga egenskaper. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Bifoga gärna kopia på yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Kliniskt basår 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att auskultera på olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer via länken; Kliniskt basår för nyexaminerade sjuksköterskor – Södra Älvsborgs Sjukhus

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Kontakt

Awat Rasoal, chef psykiatrisk akutenhet, 033-616 27 14

Karolina Andersson, chef psykiatrisk akutenhet, 033-616 14 70

Facklig företrädare

Lena Hagstedt, Vårdförbundet , 033-616 21 37

Sista ansökningsdag

2022-03-13