11 Maj 2022 kl: 08:34
SFI-lärare till Vuxenutbildningen

Array - Borlänge kommun - Borlänge

Borlänge Lärare

SFI-lärare till Vuxenutbildningen

SFI-lärare till Vuxenutbildningen


Om arbetsplatsen

Vuxenutbildningen i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan ska präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet och att alltid ha förhållningssätt med elevens lärande i centrum.

Komvux är vuxenutbildningens egna utbildningsanordnare i Borlänge kommun. På Komvux är vi ca 65 medarbetare och har löpande ca 730 elever i studier. Undervisning bedrivs inom Svenska för invandrare (SFI) samt kurser på grundläggande- och gymnasial nivå. Även yrkesutbildningar erbjuds.

Det övergripande målet för vuxenutbildningen i Borlänge är att arbeta för att få fler Borlängebor i egen försörjning. Detta kan ske på olika sätt. Antingen genom att erbjuda kompletterande studier för en gymnasieexamen/behörighet till yrkeshögskola/högskola, eller erbjudande av yrkesutbildningar inom bristyrken.

Verksamheten, som är belägen i Högskolan Dalarnas lokaler, tillhandahåller:

 • Studie- och yrkesvägledning
 • Grundläggande och gymnasial utbildning
 • Vård- och omsorgsutbildning
 • Barnskötarutbildning
 • Utbildning i svenska för invandrare (SFI)
 • Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)
 • Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
 • Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Vuxenutbildningen är i en fas med att utveckla, bredda och stärka SFI-verksamheten. Vi vill ha med dig i vårt arbetslag som vill vara delaktig i detta spännande utvecklingsarbete med fokus på ökad måluppfyllelse. Vi söker dig med god förmåga att möta eleven efter elevens förutsättningar och behov och anpassa undervisningen för att nå de uppsatta kursmålen.

Vi ser det som självklart att arbeta med elever som har olika bakgrund och studieförutsättningar och att anpassa vår undervisning/bemötande därefter.

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.

Självklart lockar vår värdegrund dig!

 • Jag finns här för Borlängebon
 • Jag gillar utmaningar
 • Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som SFI-lärare på vuxenutbildningen arbetar du formativt med att planera, genomföra och följa upp elevernas lärande och progression i enlighet med läroplanen för vuxenutbildningen. Du kommer att undervisa inom studieväg 1, kurserna A-B.

Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, deltar i möten, konferenser och fortbildning och du samarbetar med dina kolleger och skolledningen kring gemensamma arbetsuppgifter som är ständigt förekommande i läraryrket.

Du bör också ha en god förmåga att motivera och entusiasmera eleverna och att skapa nya möjligheter för dem.

Du har vana av att planera och genomföra undervisning samt därefter följa upp densamma med den dokumentation som följer. Du är väl insatt i styrdokumenten för SFI.

Kvalifikationer

Vem är det då vi söker? Ett krav för tjänsten är att du har en pedagogisk utbildning och innehar lärarlegitimation. Du har minst 30 högskolepoäng i ämnet SVA. Du har tidigare vana av att planera, genomföra och utvärdera undervisning. Det är önskvärt att du är insatt i styrdokumenten för SFI. Du är van att arbeta med digitala verktyg och med Office 365 som grund. Ett krav för tjänsten är mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftligt som muntligt. Det är även önskvärt om du har utbildning inom läs- och skrivinlärning eller alfabetisering.

Som person söker vi dig som har god samarbetsförmåga, kunskap om och förståelse för målgruppens behov av stöd, goda ledaregenskaper, är relationsskapande, tydlig i din kommunikation och är kvalitetsmedveten. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du arbetar lösningsfokuserat och kan se möjligheter när du ställs inför nya utmaningar.

Då vuxenutbildningen är under ständig förändring för att möta samhällets behov och utveckling, söker vi dig som gärna vill vara med på vår utvecklingsresa inom vuxenutbildningen i Borlänge kommun.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2022-08-01

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Ansökan

Referensnummer:   A1122313

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!