8 Jun 2022 kl: 07:08
Senior Hållbarhetsstrateg till White Arkitekter

Array - Chefspoolen - Göteborg

Göteborg Miljö Hållbarhetskonsult

Senior Hållbarhetsstrateg till White Arkitekter

Senior Hållbarhetsstrateg till White Arkitekter Göteborg


Välkommen till White!

Vi är ett medarbetarägt företag som har legat i framkant av den hållbara samhällsutvecklingen i 70 år. Vi arbetar med skolor, parker, bostäder, kontor, stadsplaner och allt däremellan. Våra uppdrag sträcker sig över hela Skandinavien och stora delar av världen.

Samverkan, mellan våra olika kompetensområden inom företaget och tillsammans med våra samarbetspartners och kunder, är både en framgångsfaktor i våra uppdrag och en kultur som stimulerar oss som medarbetare att utvecklas.
Några av våra spännande projekt spänner från Sara Kulturhus (Nordens högsta träbyggnad) i Skellefteå, House of Choice i Arenastaden till Moorfields Eye Hospital i London, Masthuggskajen och återbruksprojektet Kromet i Göteborg.

Läs mer om oss på whitearkitekter.com


Hållbarhet på White

White har en lång erfarenhet och stor kunskap inom hållbart byggande och stadsutveckling och arbetar både nationellt och internationellt. Sedan White startade sin miljögrupp 1998 har vi byggt upp ett starkt team av specialister inom miljömässig hållbarhet och senare även inom social och ekonomisk hållbarhet. Vi drivs av vår nyfikenhet och önskan om att inom varje projekt alltid nå lite längre med hållbarhetsfrågan.

Vi jobbar just nu med allt från hållbarhetssamordning av större stadsutvecklingsprojekt till byggprojekt med fokusfrågor som klimatneutralitet, återbruk och cirkulära materialflöden. Vi har även uppdrag kring ekosystemtjänster, sociala och ekonomiska värdeanalyser och dialogprocesser. Vi jobbar kontinuerligt med att stärka och utveckla vår kompetens och våra beställare är såväl privata som offentliga.

Din roll

Som hållbarhetsstrateg på White kommer du och dina kollegor att ha en central roll att driva omställningen till en hållbar byggsektor.

Du är engagerad och brinner för att utveckla projekten hållbart, med stor nyfikenhet på hur framtidens utmaningar påverkar byggsektorn och våra arbetssätt. Du har lätt att samarbeta och kommunicera och pedagogiskt bidra och inspirera med din kunskap.

Tillsammans med dina kollegor i hållbarhetsteamet ansvarar du för att driva hållbarhetsfrågorna från vision till konkreta lösningar.

Våra hållbarhetsuppdrag omfattar både strategiskt ledningsstöd för våra externa kunder och operativt arbete med att ta fram hållbarhetsprogram och -strategier till att leda dessa genom projektens alla skeden. Du arbetar även med hållbarhet i våra arkitektuppdrag som spänner över både ny- och ombyggnad från tidiga skeden till förvaltning. Vi arbetar i flera skalor från byggnadsnivå till stadsplanering.

I din roll är du även rådgivare och har gedigen kunskap och erfarenhet inom certifieringssystem. Utöver detta, är det en fördel om du har kunskap inom t ex klimatberäkningar, energi- och inneklimatfrågor, byggmaterial eller cirkulära materialflöden.

Som person är du strategisk, kreativ och modig. Du är självständig och van att driva och ansvara för egna projekt. Du har erfarenhet av att arbeta både praktiskt och strategiskt med kundkontakter. I din roll är du bra på att prioritera och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs med att leda andra, delar med dig av din kunskap och tar ansvar för din egen utveckling.

Kravprofil

 • Vi söker dig som är utbildad civil-, högskoleingenjör eller arkitekt, alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet.
 • Du har minst tre års erfarenhet av att självständigt driva hållbarhetsfrågor i bygg- och förvaltningsskede.
 • Du har specialistkunskap och erfarenhet av att arbeta med miljöcertifieringar såsom BREEAM, LEED eller Miljöbyggnad.
 • Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
 • Mer information

  Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan, bestående av cv och personligt brev skrivet på svenska, så snart som möjligt.

  Sista ansökningsdag: 28 juni 2022

  Placeringsort: Göteborg

  Kontaktperson: Chefspoolens rekryteringskonsult, Staffan Engberg, 0768-154544, staffan.engberg@chefspoolen.se

  Facklig representant: Gusten Göthe, 031-309 56 22, gusten.gothe@white.se