7 Jun 2022 kl: 06:57
Sektionschef till Stödboendeenheten

Array - Helsingborgs stad - Helsingborg

Helsingborg Sektionschef

Sektionschef till Stödboendeenheten

Sektionschef till Stödboendeenheten


Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.


Om arbetsplatsen


Verksamhetsområdet Vuxen består av Utredning och Uppföljningsenheten, Stödboendeenheten, Bostad med särskild service och Stöd- och behandlingsenheten. Vi vänder oss till personer från 20 år med missbruk och/eller psykosociala problem samt personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Stödboendeenheten är idag indelad i fyra sektioner och leds av enhetschef som har det övergripande strategiska ansvaret. Vårt uppdrag är att verkställa bistånd om boende och stöd enligt socialtjänstlagen och därigenom medverka till att var och en får stöd till ett självständigt och meningsfullt liv utifrån individuellt upprättade mål och planer. Vi söker nu en strukturerad och driven sektionschef med stort intresse för att leda och utveckla en av sektionerna samt bidra till en ökad samverkan internt och externt.

Sektionen dit vi söker en sektionschef omfattas av Sköldenborgs stödboende och Hebsackersgatans utredningsboende. Boendena är lokaliserade intill varandra och riktar sig båda i huvudsak till målgruppen socialpsykiatri. Totalt uppgår medarbetargrupperna till ca 20 personer. Då vi anpassar verksamheten från traditionell socialtjänst mot fler sociala tjänster kan ansvaret komma att förändras i framtiden.

Intervjuer kommer genomföras tisdagen den 5:e juli och 7:e juli. Om du blir kallad på intervju ser vi gärna att du ansöker om utdrag ur Belastnings- samt Kronofogderegistret.

Varmt välkommen att söka!Arbetsuppgifter


Som sektionschef på Stödboendeenheten är du förstalinjens chef och ansvarar för den dagliga driften inom sektionen.

Du kommer att arbetsledas av enhetschefen och huvuduppdraget är inom verksamhetsområdet men du ingår även i Vuxenverksamheten ledningsgrupp och är där delaktig i kvalitets- och utvecklingsarbetet inom hela verksamhetsområdet. Du ska bedriva ett kunskapsbaserat, systematiskt och kreativt utvecklingsarbete, bygga kontakter och samverka internt och externt. I uppdraget ingår ett budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

I enlighet med uppdraget ska du:

❖ leda, planera och följa upp arbetet inom sektionen

❖ ansvara för den dagliga verksamheten inom din sektion

❖ vara tillgänglig för medarbetarna och få dem att växa, vilja och våga

❖ ge respektive arbetsgrupp förutsättningar och stöd att utvecklas som gruppKvalifikationer


Till dig som söker tjänsten ser vi det som ett krav att du har:

❖ Minst kandidatexamen inom socialt arbete

❖ Dokumenterad ledarskapsutbildning

❖ Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation

❖ En god kännedom om socialpsykiatri

❖ God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

❖ Körkort och kör bil

❖ Vi lägger stor vikt vid ledarskapet, du ska på ett naturligt sätt kunna leda både dig själv och andra. Du ska vara driven och ha en förmåga att skapa engagemang och driva kvalitetsutveckling

Vi utgår ifrån att du har god självkännedom och insikt i dina förmågor och utvecklingsområden. Förmåga att se ditt uppdrag i ett större sammanhang och är serviceinriktad, visar respekt för andra och har en hög integritet.

Du har ett öppet och positivt förhållningssätt och har känsla för klientens fokus och värdeskapande.

Det är meriterande med erfarenhet av personal, arbetsmiljö- och budgetarbete och om du har erfarenhet av hälso- och sjukvårdslagen (HSL).Övrig information


Sista ansökningsdag: 29 juni
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare:
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Kontaktpersoner


Anita Svantesson
Enhetschef
0730976678
anita.svantesson@helsingborg.se

Mounir Mansour
Kommunal
0707 23 86 63

Evert Blohmé
Akademikerförbundet SSR
042-106065

Vision Facklig organisation
042-10 50 93
exp@vision-helsingborg.se