12 Maj 2022 kl: 22:00
Säkerhetsstrateg allmän säkerhet

Array - Region Kronoberg - Växjö

Växjö IT-säkerhet

Säkerhetsstrateg allmän säkerhet

Säkerhetsstrateg allmän säkerhet


Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och infrastruktur, kompetens- och utbildningsfrågor, miljö- och klimat, samhällsplanering, innovation, näringslivsutveckling, internationella frågor, folkhälsa och kultur. Hos oss jobbar ungefär 6 200 personer inom cirka 150 olika yrken.

Vi söker nu en engagerad säkerhetsstrateg till allmän säkerhet i regionstabens säkerhetsenhet. Det allmänna säkerhetsarbetet i Region Kronoberg, syftar till att skapa trygghet och säkerhet för människor, verksamhet och egendom. Region Kronobergs säkerhetsenhet är en självständig enhet placerad I regionstabens kansli och arbetar såväl strategiskt som operativ inom området säkerhet och krisberedskap.

Inom enheten finns specialister på såväl krishantering som riskhantering, fysisk säkerhet, civilt försvar, informationssäkerhet och säkerhetsskydd med mera. På enheten arbetar idag 15 personer. Region Kronobergs mål är att våra medarbetare ska trivas, växa i sin yrkesroll och kunna påverka sin arbetsvardag. Det gör och kan vi inom säkerhetsenheten.

Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en viktig kugge i Region Kronobergs säkerhetsarbete? Hos oss får du möjlighet att arbeta både strategiskt, operativt samt med många kontaktytor.

Säkerhetsenheten arbetar brett och du förväntas snabbt kunna ta till dig nya förutsättningar och sätta dig in i nya ämnesområden samt vara behjälplig och ta ansvar för hela funktionens uppdrag.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att på egen hand och tillsammans med andra strategiska funktioner driva, utveckla och samordna säkerhetsarbetet inom regionen. Du kommer ges ansvar att själv planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du kommer att få tillhöra en härlig arbetsgrupp där vi ser att du kan bidra med en positiv anda, prestigelöshet, tydlig kommunikation och konstruktivt förhållningssätt.

Inom Region Kronoberg kommer omfattande byggnationer genomföras för att möta framtidens behov av vård och omsorg bland annat byggs ett nytt akutsjukhus i Växjö men även på Ljungby lasarett planeras stor byggnation. Det är en spännande resa som du också kommer att vara en del av och där ditt ansvar kommer att vara att säkerställa att riktlinje för fysisk säkerhet kopplat till olika byggprojekt följs.

I dina arbetsuppgifter och ansvar ingår det bland annat att:

 • Omvärldsbevaka inom säkerhetsområdet
 • Övergripande arbeta med riktlinjer inom allmän säkerhet
 • Stötta i arbetet med riskhantering och centrala säkerhetsutredningar
 • Vid behov genomföra säkerhetsutbildningar
 • Stötta och genomföra säkerhets- och riskanalyser samt säkerhetsronder
 • Följa upp och analysera resultat för säkerhetsmål, efterlevnad och incidentstatistik
 • Delta i nätverk samt samverka internt och externt
 • Ingå i regionens beredskaps-och säkerhetsråd
 • Vara ansvarig för kameraövervakning ex. ansökningsförförandet
 • Eventuellt arbeta med fysiskt säkerhetsskydd
 • Ingå i regional särskild krisledning

Du kommer att få stort personligt ansvar och förväntas dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor och naturligtvis bidra med din unika erfarenhet och din personlighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning på akademisk nivå, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig samt kunskap och erfarenhet från operativt/strategiskt säkerhetsarbete. Det är meriterande om du har arbetat med säkerhetsfrågor och fysisk säkerhet i byggprojekt och med säkerhetsanalyser/riskanalyser.

Du har en god förmåga att arbeta systematiskt och målinriktat och ser struktur och ordning som en självklarhet i ditt arbete. Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vidare är du proaktiv och gillar att arbeta i en miljö där det händer mycket.

Du är lösnings- och resultatinriktad. Du ska kunna ta in information och önskemål från verksamheter, och utforma säkerhetslösningar som passar dem i förhållande till gällande riktlinjer och bestämmelser. Detta kräver att du kan arbeta analytiskt och noggrant, och att du kan kommunicera klart och tydligt både i tal och i skrift.

Du kommer ha kontakt med många olika yrkeskategorier, vilket ställer krav på hög samarbetsförmåga och anpassningsförmåga.

Nätverkande är en viktig del i arbetet som ska bedrivas och du behöver enkelt kunna skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt.

Det är önskvärt med vana och erfarenhet av att genomföra utbildningar.

Arbetet medför resor i tjänsten varför B-körkort är ett krav.

Vi har en hybrid arbetsplats vilket innebär att du kan varva din arbetstid att sitta på kontoret med att arbeta på distans.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper kring samarbets- och samverkansförmåga samt lämplighet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och förutsätter en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31

Referensnummer RST 10/22

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.

Kontakt

Agneta Karlsson

Säkerhetschef

0470-58 85 37, 0709-844 616

Anna Öhman

HR-konsult

0470-58 64 60

Facklig företrädare

Fackliga representanter

Nås via växeln

0470-58 80 00

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.