2 Jun 2022 kl: 09:50
Rektor till Vilhelm Mobergsgymnasiet

Array - Emmaboda Kommun - Emmaboda

Emmaboda Rektor

Rektor till Vilhelm Mobergsgymnasiet

Rektor till Vilhelm Mobergsgymnasiet


Om arbetsplatsen

Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige – med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Om du vill bo i vacker natur, nära skog och sjö, skapa ditt drömboende till en rimlig kostnad, vara garanterad förskoleplats och dessutom ha flera stora evenemang i din närhet så kan Emmaboda vara något för dig. Vill du dessutom vara med och påverka din omgivning har du bäst möjligheter för det i Emmaboda! Kreativa människor har påverkat och levandegjort miljön och livet här sedan länge. Emmaboda lever och vårt liv präglas av omtanke och öppenhet.

Arbetsuppgifter

Som rektor för Vilhelm Mobergsgymnasiet ansvarar du för gymnasieprogrammen inom ungdomsgymnasiet vilket i dagsläget är fyra studie- samt två yrkesförberedandeprogram. Du blir också ansvarig för introduktionsprogram och för det kommunala aktivitetsansvaret för unga upp till 20 år. Du har det övergripande ansvaret för pedagogisk ledning, administration och utveckling av skolan, liksom för marknadsföring och rekrytering. Du arbetar i nära samarbete med rektor för kommunal vuxenutbildning och med övriga rektorer inom förskola och grundskola.

I rektorsrollen ingår att driva skolans systematiska kvalitetsarbete tillsammans med medarbetare för att skapa en attraktiv och likvärdig skola där varje elevs förmåga lyfts fram och tas tillvara. Vi bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och trygg skolmiljö. Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har ansvar för läroplansmål, medarbetare och ekonomi. Arbetet som rektor innebär kommunikation, samverkan och utvecklingsarbete såväl internt som externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Rektorsutbildning är meriterande. Du är väl förtrogen med gymnasieskolans uppdrag, uppbyggnad och struktur. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

För att lyckas i rollen som rektor behöver du vara trygg och stabil i ditt ledarskap, ha ett strukturerat arbetssätt och god samarbetsförmåga. Du har en förmåga att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samt kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Arbetet ställer krav på kommunaktiv förmåga vilket förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort för bil erfordras.

Ansökningar bearbetas löpande fram till sista ansökningsdag.

Anställningens omfattning

Tillträde 2022-08-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: 71/2022

Generell information

Sista ansökningsdag: 2022-06-20
Kommun:Emmaboda
Omfattning: Heltid

Kontaktperson
Lennart Werner
Bildningschef 0471-24 90 00

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
0471-24 90 00ÖvrigtFör att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra en god kommunikation med dig som sökande tar vi bara emot ansökningar digitalt.

Emmaboda kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.