12 Maj 2022 kl: 11:25
Rektor till Nygårdskolan

Array - Borlänge kommun - Borlänge

Borlänge Rektor

Rektor till Nygårdskolan

Rektor till Nygårdskolan


Om arbetsplatsen

Välkommen till Nygårdsskolan!
Är du en erfaren ledare som tycker om skolutveckling? Vi på Team Nygårdskolan söker nu dig som vill bli vår nästa rektor. Vi är en F-6 skola i Borlänge kommun som består av 4 team i vilka personalen har ett nära samarbete med eleven i fokus. Utöver detta har skolan även ett elevhälsoteam där skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, socialpedagog, IKT-pedagog och skolledning ingår.

Vi arbetar för att skolan ska genomsyras av kollegialt lärande, gemensamma mål och arbetsglädje och skolans vision är att ”Vi ska ha en skola med fokus på kunskap och arbetsro där alla når sina mål och kan välja sin egen framtid”. Detta innebär att alla elever, både i skolan och i fritidshemmet ges möjlighet att utvecklas utifrån sin fulla kapacitet samt uppleva trygghet och studiero.

I samarbete med RF-Sisu Dalarna har vi en rastverksamhet som ligger i framkant med fokus på rörelsrik skoldag. Utöver detta driver skolans förstelärare vårt pedagogiska utvecklingsarbete utifrån beprövad erfarenhet och nya pedagogiska strömningar. Detta förstärks just nu i och med vårt deltagande i Skolverkets ”Samverkan för Bästa skola” där insatser kommer att genomföras fram till vårterminen 2023.

Vår skola är en spännande och utvecklande arbetsplats med fokus på samsyn, arbetsglädje och gemenskap. Tillsammans stärker vi elevernas framtidstro och skapar därför goda förutsättningar för våra elevers framtid. Vi söker dig som vill vara en del av vårt fortsatta utvecklingsarbete samt göra skillnad för varje enskild elev!

Borlänge kommun värnar om alla Borlängebor vi möter i vår arbetsvardag samt våra anställda. Vi ser gärna att du som söker arbete hos oss är vaccinerad mot covid-19.


Självklart lockar vår värdegrund dig!

🌼 Jag finns här för Borlängebon

🌼 Jag gillar utmaningar

🌼 Jag möter varje människa med öppenhet


Arbetsuppgifter

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lag/förordning och övriga styrdokument. Du ansvarar för mål, budget, personal, elevhälsa och kvalitet samt för det pedagogiska utvecklingsarbetet. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. I Borlänge kommun vill vi att du som rektor arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal.

Du är underställd verksamhetschefen och ingår i rektorsgruppen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad eller påbörjad rektorsutbildning. I grunden har du en lärarlegitimation eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Har du sedan tidigare utbildning inom arbetsmiljö och ledarskap så är det meriterande. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation, grundskola och fritidshem är önskvärt. Har du även tidigare haft ekonomiansvar och drivit systematiskt utvecklingsarbete är det meriterande. En stor fördel är om du har språkkunskaper i bland annat engelska, arabiska, kurmanji eller somaliska.

Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer. Du känner dig trygg i ditt ledarskap och ser olikheter som en tillgång. Du förväntas vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för elever och medarbetare. I ditt arbete söker du nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändringsarbete. Du inser strukturens betydelse och har erfarenhet av att skapa struktur inom skolans olika processer. Vi ser att du är en person som kan omsätta visioner och mål till praktisk handling och klarar av att ha ett helikopterperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer. Du har också lätt att kommunicera i tal och skrift och är tydlig i din kommunikation.


Anställningens omfattning och kontakt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-08-01

Ansök senast: 2022-06-16

Referensnummer: A1123348

Kontaktperson

Johanna Berglund Örnehag

Verksamhetschef 0243-741 66

Eva J Hedenborg

Lärarförbundet eva.hedenborg@borlange.se

Linda Jungsbo


Lärarförbundet linda.jungsbo@borlange.se


Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Välkommen med din ansökan!