2 Jun 2022 kl: 14:10
Projektsäljare till Algeco

Array - Valegro - Bro

Bro Projektsäljare

Projektsäljare till Algeco

Projektsäljare till Algeco


I mer än 60 år har Algeco arbetat med modulbaserade lösningar och under dessa år har vi samlat på oss massor av erfarenhet. Vårt mångsidiga sortiment av moduler, bodar och containrar gör att vi kan erbjuda smarta utrymmen att arbeta, lära och leva i för alla typer av projekt, kunder och behov.

Tillsammans med ett brett sortiment av hyresutrustning och vår 360 service anpassar vi och optimerar våra projekt efter kundens önskemål. Vår erfarenhet, expertis, mångsidighet samt våra olika produktlinjer gör att vi särskiljer oss, men vi nöjer oss inte där utan vill även försäkra oss om att alltid kunna ge kunden den service den behöver. Algeco finns i 25 länder över hela världen.

På Algeco Sweden respekterar och värdesätter vi skillnader och brinner för våra medarbetare, våra kunder och planeten. Vi skapar tillsammans en miljö som är jämlik, där skillnader värdesätts, och alla ska känna tillhörighet. Vi är fast beslutna att bygga en kultur som sammanför det allra bästa av våra medarbetare och deras unika färdigheter, erfarenheter, förmågor och där de kan blomstra.


Teknisk säljare till till det expansiva och framgångsrika bolaget Algeco

Till vårt sammansvetsade och oerhört härliga team på Algeco söker vi nu ytterligare en proffsig och engagerad kollega till distriktet Stockholm/Östergötland/Sörmland. Som Projektsäljare av hyreskontrakt på högklassmoduler hos oss är du en nyckelperson på resan mot ytterligare framgångar och tillväxt i ett bolag och en bransch som är på stark frammarsch.

I den här rollen erbjuder vi dig alla verktyg som behövs för att du ska bli en lyckad säljare. Du kommer att arbeta fritt och självständigt och få utrymme för ditt inneboende driv. Du kommer att jobba med väldigt fina produkter som det verkligen finns en efterfrågan på och som löser kundens behov. Då vi arbetar med komplexa projekt och processer utmanas din förmåga att översätta kundens förfrågan till en konkret verklighet.

Vidare ger vi dig ett ypperligt tillfälle att bredda din bygg- och projektkompetens, bygga vidare på ditt starka nätverk som kan bana väg inom otaliga andra branscher och tack vare den horisontella organisationen kommer man alltid att befinna sig nära den nordiska ledningen och kunna följa management på nära håll.

Tjänsten/Dina arbetsuppgifter

Du ska framförallt söka upp, bearbeta och komma till avslut med nya kunder. Du måste vara duktig på att på egen hand hitta potentiella kundbolag och därefter specifika nyckelpersoner, göra bakgrundscheck, förbereda pitch/presentationsmaterial och vara bekväm med att ringa kalla samtal.

Eftersom varje projekt är unikt på sitt sätt och modulerna kan användas på väldigt många olika sätt behöver du vara bekväm med att skapa ditt eget material inför möten och ha förmågan att göra det komplexa projektet attraktivt och enkelt för kunden.

Algecos produkter och tjänster levereras i en förhållandevis komplex miljö med ett stort antal påverkande faktorer. Att ha hela spektrat av kunskap från dag ett är svårt men man måste ha viljan, nyfikenheten och intresset att lära sig de olika områdena. Projektens unika karaktär gör även att ”facit” saknas, vilket gör att man måste vara orädd och vetgirig för att kunna lyckas.

Du kommer att vara avtalsansvarig för dina kunder. Vi strävar alltid efter goda relationer till våra kunder och det är viktigt att vi är top-of-mind hos dem när deras nästa behov väl dyker upp. Vi söker en säljare som har lätt för att lyfta telefonen för ett social call och som naturligt håller sitt nätverk varmt.

Du förväntas följa upp ekonomin i respektive projekt och säkerställa kunskapsåterföring vid avvikelser mot kalkyl/budget. God ekonomisk förståelse, framförallt för intäkter, direkta kostnader och gross margin är viktig.

Erfarenhet och Kompetens

❯ Du är en självgående säljare, med stark social kompetens som du aktivt använder för att bygga relationer och nätverk

❯ Du har teknisk erfarenhet och förståelse, gärna från någon del av bygg- eller uthyrningsbranschen.

❯ Du har uthålligheten för långa säljprocesser (2-12 månader)

❯ Erfarenhet av projektförsäljning är meriterande

❯ Dokumenterat goda säljprestationer

❯ Det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning mot större bolag och inköpsorganisationer och har ett befintligt nätverk inom framförallt industri och/eller byggsektorn

❯ Du har förmågan att sätta dig in i lagar och regler som påverkar kundens efterfrågan på lösningar

❯ Du är duktig på att presentera affärsförslag för kunder, baserat på dina egna tolkningar av kundens behov och därutav framtagna ritningar och realistiska projektbudgetar

❯ Du är van vid avtalshantering – att ta fram, ändra och förklara innehåll i avtal och villkor

❯ Du har god kunskap i Excel, Word, PowerPoint och Outlook vilket lägger grunden för ett effektivt arbete

❯ Du har sinne för affärsutveckling och är orädd för att själv ta fram nya material, lösningar eller sätt att arbeta som driver försäljningen framåt

Utbildning

Gymnasial utbildning ett krav. Relevanta universitetsstudier ett plus. Erfarenheten är det viktigaste.

Språkkompetens

Mycket goda kunskaper i både tal och skrift, både engelska och svenska.

Erbjudande

❯ Fast marknadsmässig månadslön.

❯ Möjlighet till årlig bonus.

❯ 30 dagars semester.

❯ Friskvårdsersättning.

❯ Sjukförsäkring.

❯ Sjukvårdsförsäkring.

❯ Pension.

❯ Tjänstebil.

❯ Mobiltelefon & dator.

Ansökan

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Robert Klatzkow, robert@valegro.se, tel. 0735-303798. Vänligen klicka på ”Sök denna tjänst” för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

Om denna position

Tillträde: Omgående
Tjänst: HeltidOm företaget


Valegro är ett nischat bolag som rekryterar och hyr ut konsulter inom ekonomi, finans sälj och management samt konsulterar i organisationsfrågor.

Med över 20 års erfarenhet av branschen har vi byggt upp ett stort nätverk av kandidater, konsulter och kunder. Vi hjälper även våra kunder i strategiska frågor kring försäljning och ledarskap.
För oss är långsiktighet och förtroende viktigt. I våra uppdrag har vi alltid kunden och kandidatens bästa för våra ögon och vi gör allt för att du som kund och kandidat ska känna dig trygg med vår kompetens, styrka i leverans och att vi har förstått ditt behov. Våra kunder och kandidater värdesätter vårt engagemang och den personliga service vi ger.