21 Feb 2022 kl: 00:00

Autoliv Sverige AB - Vårgårda

Vårgårda Projektledare

Project Manager

Project Manager


Är du en vass projektledare redo för nästa steg? Vill du vara med och utveckla framtidens produkter för att rädda fler liv? Då kan detta vara rollen för dig!

Vill du vara med och rädda liv? På Autoliv anser vi att ingen ska behöva skadas allvarligt eller mista livet i en trafikolycka. Varje dag strävar vi mot denna övertygelse genom att utveckla och tillverka innovativa produkter av överlägsen kvalitet. Genom att människor kan känna sig säkra när de är på resande fot kan de också leva livet fullt ut. Vi tror på samarbete och därför arbetar vi nära våra kunder och leverantörer. Våra team är tvärfunktionella och arbetar efter agila principer i en global kontext.

Nu söker vi en Project Manager till vårt Globala innovationscenter i Vårgårda.

Om rollen


Som Project Manager (PM) inom Autoliv leder och driver du projekt med våra säkerhetsprodukter tillsammans med ett team bestående av representanter för olika funktioner inom företaget. Dina projektmedlemmar kan finnas både i Sverige och utomlands beroende på projektets innehåll. Du har ett projektansvar för kravuppfyllnad avseende kvalité, budget, teknik samt relationen gentemot interna och externa kunder vilket medför att arbetet har stora kontaktytor både internt och externt. Du blir en del av en grupp av projektledare där vi tillsammans arbetar med att kontinuerligt utveckla våra arbetssätt och processer och du förväntas ta en aktiv del i detta och komma med bidrag.Om dig


För att lyckas i rollen har du som Project Manager högskole- eller civilingenjörsexamen inom ett relevant område och minst 3 års erfarenhet av projektarbete, inom området produktutveckling. Du är nyfiken, orädd och har ett stort intresse av att arbeta med produktutveckning inom både etablerade områden och helt nya, okända områden. Vidare kräver rollen att du har gedigna kunskaper inom teknik samt vana att jobba med projektbudget, och har förståelse för ekonomska nyckeltal. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från arbete med agila projektmetoder är meriterande.

Som person har du förmåga att planera ditt arbete för att nå uppsatta mål, leda ett eller flera team inom produktutveckling och innovationsprojekt. Har förmågan att sätta både interna och externa kunder i fokus samt har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vidare är du drivande, har god samarbetsförmåga och trivs i en miljö där kraven på slutprodukten och metoderna inte alltid är fastställda från början.Om oss


Att vara världens ledande bilsäkerhetsleverantör kräver modiga beslut, innovation, fokus på teknik och kunder – och människor med en passion för att rädda liv. Autolivs vision om Saving More Lives styr vårt dagliga arbete. Livet kan förändras på en bråkdel av en sekund – och vi har utvecklat bilsäkerhetssystem med det ögonblicket i åtanke i över sex decennier. Varje år räddar våra produkter mer än 30 000 liv, produkter som måste fungera perfekt på millisekunder.

Vi har 68 000 anställda i 27 länder. Vårt uppdrag är att tillhandahålla livräddande lösningar i världsklass för mobilitet och samhälle. Vi utvecklar, tillverkar och säljer säkerhetssystem för fordon såsom krockkuddar, säkerhetsbälten, rattar och fotgängarskyddssystem för dagens och morgondagens fordon. Med hög kompetens arbetar vi för att skapa trygghet för trafikanter, kvalitet för våra kunder, förtroende och trygghet för våra medarbetare, stabilitet och tillväxt för våra aktieägare samt hållbara metoder och arbetssätt.

I Sverige finns företagets Global Innovation Center, beläget i Vårgarda. Vårt fokus ligger på att utveckla nya och befintliga produkter, både inom våra kärnområden som krockkuddar och säkerhetsbälten men även inom området Mobility Safety Solutions. Vi gör detta i tvärfunktionella team och i nära samarbete med Research som också finns på plats. Vi har unika test- och prototypanläggningar. I Vårgarda tillverkar vi även gasgeneratorer och specialprodukter som huvlyftare och barnstolar. Totalt har vi ca. 400 anställda.Vårt erbjudande


Du blir en del av ett framgångsrikt och spännande globalt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder teknisk karriärutveckling och möjlighet att arbeta i tvärfunktionella agila projekt med spännande och innovativa produkter i ett globalt sammanhang.

Praktisk information

Placeringsort: Vårgårda

Omfattning: Heltid

Typ av anställning: Tillsvidare

Tillträde: enligt överenskommelse

Frågor om tjänsten besvaras av Anders Sohlberg, Projects Department Manager, 0322-626977


Kollektivavtal: Vi har kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer/Unionen/Ledarna och IF Metall. Våra fackliga företrädare kan nås via växeln, tel 0322- 62 62 00.Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2022-03-09 i form av CV och personligt brev. Som ett led i rekryteringsprocessen kommer kandiater som går vidare att behöva styrka sitt CV med kopia på examensbevis, intyg/betyg.